Η Azealia Banks τα βάζει με τον φεμινισμό και τις διαδηλώσεις κατά Trump

azealia-banks
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Δηλώνει υπερήφανη μετά την εκλογή του Donald Trump.

Δριμεία κριτική στις διαδηλώσεις που έγιναν στην Ουάσινγκτον κατά του Donald Trump άσκησε η Azealia Banks μέσω του Instagram. Πάνω από 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι από όλη την Αμερική και τον κόσμο διαδήλωσαν κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, με την νεαρή τραγουδίστρια να τοποθετείται λέγοντας ότι η χώρα «περνάει μια μεγάλη κρίση πανικού» και «χρειάζεται να χαλαρώσει».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «γιατί οι γυναίκες πιστεύουν στα λευκά φεμινιστικά κόλπα όλα την ώρα» και κατέκρινε τις διαμαρτυρίες υπό το πρόσχημα της στήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά «ενός λευκού τύπου που ανέλαβε εξουσία και απλά είπε κάτι ηλίθιο», παραπέμποντας σε σεξιστικά σχόλια του Trump. Η Banks ισχυρίστηκε ότι δεν έγιναν αντίστοιχες διαμαρτυρίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2016, όταν και σημειώθηκαν πολλοί θάνατοι μαύρων Αμερικάνων από αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Banks, ο φεμινισμός είναι εν γένει κακός γιατί συγκρίνει γυναίκες και άνδρες και θεωρεί ότι ο «φεμινιστικός διάλογος» πρέπει να γίνει πιο εσωστρεφής, δηλαδή να εστιάσει στις σχέσεις των γυναικών μεταξύ τους. Η νεαρή τραγουδίστρια εξήγησε ότι τα δυο φύλα δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν ίσα και κατέληξε ότι «ο φεμινισμός πρέπει να περάσει περισσότερο χρόνο μπροστά στον καθρέπτη μιλώντας στον εαυτό του, παρά να τα βάζει με τους άνδρες».