«Διασπαστική συμπεριφορά» του Kanye West στο New York Fashion Week

kanye-west
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο ράπερ θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή μόδας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές του New York Fashion Week κατηγόρησαν τον Kanye West για «διασπαστική» και «κακή συμπεριφορά», επειδή δεν τους ενημέρωσε για την επικείμενη παρουσίασή του. Ο ράπερ αναμένεται να παρουσιάσει την πέμπτη συλλογή της σειράς ρούχων του Yeezy στις 5μμ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Reuters / Lucas Jackson

Η συλλογή από την συνεργασία του Kanye West με την Adidas, η οποία παρουσιάστηκε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης το 2015.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιδείξεις μόδας του West προκαλούν προβλήματα. Η παρουσίαση της τέταρτης συλλογής, που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και καθυστερήσεις, ενώ ορισμένα μοντέλα λιποθύμησαν. Ένας παρευρισκόμενος παρομοίωσε την παρουσίαση με «απαγωγή». Προβλήματα υπήρξαν και στην τρίτη συλλογή του West, η οποία παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2016 και αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω Internet. Η συντάκτρια του περιοδικού Vogue, Anna Wintour, αποκάλυψε ότι είχε παγιδευτεί για μισή ώρα στο υπόγειο του χώρου όπου έγινε η επίδειξη μόδας, καθώς έφευγε.

Reuters / Lucas Jackson

Σύμφωνα με τον Steven Kolb, πρόεδρο και διευθύνοντα του συμβουλίου σχεδιαστών μόδας της Αμερικής (Council of Fashion Designers of America), ο West δεν ενημέρωσε για τα σχέδια του, με αποτέλεσμα να συμπίπτουν με άλλες παρουσιάσεις και δραστηριότητες. Όπως εξήγησε, θα συμμετάσχουν πάνω από 300 brands στην εβδομάδα μόδας, οπότε χρειάζεται κατάλληλος προγραμματισμός, ώστε να μην συμπίπτουν οι παρουσιάσεις τους. Ο Kold σημείωσε ότι η «διασπαστική» και «κακή συμπεριφορά» του West είναι άδικη για τους υπόλοιπους σχεδιαστές, ενώ σχολίασε ότι δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από την βιομηχανία μόδας. Ως εκ τούτου, ο West δεν θα συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα της εβδομάδας μόδας.