«Unreality»: Ιστορίες από το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα στο Booze Cooperativa

booze-ekthesi
ΤΡΙΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Παναγιώτης Γκρίτζος και Δημήτρης Κόκορης σε μια έκθεση με κοινή θεματική αλλά διαφορετική οπτική.

Γνωρίστηκαν σε ηλικία 16 ετών κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών. Με διαφορετική οπτική, αλλά κοινή αφετηρία παρουσιάζουν για πρώτη φορά μαζί έργα στα οποία αναπτύσσεται στο κοινό ο προσωπικός τους διάλογος με το χάος της πόλης, τις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα της εποχής.
 


Ο Παναγιώτης Γκρίτζος επιλέγει μέσα από την αφηρημένη τεχνική του να παρουσιάσει εικόνες που δημιουργούν ένα ονειρικό περιβάλλον παρασύροντας τον θεατή στον μικρόκοσμο των έργων του. Οι ζωγραφιές του αποτελούν μοναδικές ιστορίες μυστηρίου που εγκλωβίζουν τη ματιά του θεατή σε έναν ονειρικό παροξυσμό. Οι χαρακτήρες και τα τοπία του μοιάζουν να προέρχονται από τη σφαίρα της φαντασίας, κι όμως η συνθήκη που δημιουργείται μοιάζει να αποκτά ένα συγκεκριμένο νόημα, σε συνάρτηση με την οπτική γωνία παρατήρησης.


CHAOS

Ο Δημήτρης Κόκορης, συμμετέχει στην έκθεση με έργα σε ακουαρέλες με μελάνι και water colours. Πρόσωπα που παίρνουν τη μορφή αντικειμένων και τοπία που χωρούν στο σχήμα τους την φασαρία και τον θόρυβο της πόλης. Άλλοτε τονισμένα με χρώματα και άλλοτε με ασπρόμαυρο περίγραμμα, οι υπερογκώδεις φόρμες των σχεδίων του παίρνουν συγκεκριμένη μορφή, αφού μικρά αντικείμενα μπορεί να συνθέτουν μια συγκεκριμένη εικόνα. Άλλοτε ενεργοποιώντας τη μνήμη κι άλλοτε με πρόσχημα το χιούμορ ο θεατής θα βρει στα σχέδιά του ένα προσωπικό στοιχείο για να ταυτιστεί.

Info
Εγκαίνια: 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30
Διάρκεια: 9 Φεβρουαρίου - 26 Φεβρουαρίου
Ώρες κοινού: καθημερινά11:00-22:00

ΒΟΟΖΕ:BaseGALLERY |:Cooperativa|:OVERVIEW-Ikon
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα