Είκοσι indie τραγούδια για τον πρώτο σας χορό μαζί

zeugari-xoros
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Από τους Sonic Youth και του Flaming Lips, στους Smiths και τους Cure, οι παρακάτω μουσικές ταιριάζουν γάντι στην αυριανή ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Ο πρώτος χορός ενός νεόνυμφου ζευγαριού είναι ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της μεγάλης του μέρας. Πιθανό να θέλετε να αποφύγετε τις τετριμμένες επιλογές για το πρώτο σας χορό μαζί, οπότε σας παρουσιάζουμε ένα playlist 20 κλασσικών indie επιτυχιών για να αρπάξετε τον σύντροφο σας αγκαλιά για τον πρώτο σας χορό μαζί.

Flaming Lips – «Do You Realize?»
Αγνοείστε το ρεφρέν του («Do you realize that everyone you know someday will die?»), καθώς το υπόλοιπο τραγούδι είναι αξεπέραστα ρομαντικό. «Do you realize that you have the most beautiful face» ρωτάει στην συνέχεια ο Wayne Coyne πάνω από τις πολύχρωμες μελωδίες το.

David Bowie – «Heroes»
Απλά, νιώστε σαν βασιλιάς και βασίλισσα με αυτό το τραγούδι.

 Peace – «California Daze» 
Στο μέλλον θα συγκαταλέγεται στα κλασσικά ερωτικά τραγούδια και δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί. Σε μια από τις πιο καλύτερες στιγμές τους, οι Peace συνδυάζουν αγαπησιάρικους στίχους («Oh she tastes like sunlight») και επικές αρμονίες, ό,τι πρέπει για σφιχτές αγκαλιές.

Modest Mouse – «Sleepwalking»
Αντλώντας έμπνευση από τα blues του 1950, το κομμάτι των Modest Mouse είναι ένα κλασσικό τραγούδι αγάπης μεταξύ ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Serge Gainsbourg και Brigitte Bardot – «Bonnie & Clyde»
Το γαλλικό ντουέτο από το 1968 στηρίζεται απόλυτα στην γλώσσα του έρωτα.

Alex Turner – «Stuck On A Puzzle»
Οι στίχοι του τραγουδιού τα λένε όλα «I’m not the kind of fool who’s gonna sit and sing to you about stars, girl, But last night I looked up into the dark half of the blue and they’d gone backwards, Something in your magnetism must have pissed them off, forcing them to get an early night».

Mac DeMarco – «Still Together»
Μερικές φορές το πιο απλό είναι και το καλύτερο. Σε αυτό το κομμάτι ο DeMarco δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μια ακουστική κιθάρα για να εξυψώσει τους στίχους του.

Sonic Youth – «Superstar»
Οι Sonic Youth συνδύασαν την δυνατή ερμηνεία του Thurston Moore και τα χαρακτηριστικά ατμοσφαιρικά στο κλασσικό κομμάτι των Carpenters, για να φτιάξουν ένα από τα καλύτερα leftfield ερωτικά τραγούδια.

The Smiths – «There Is A Light That Never Goes Out»
Λίγα πράγματα μπορούν να συνοψίσουν την all-consuming δύναμη της αγάπης από τους στίχους του Morrissey: «If a double-decker bus crashes into us, to die by your side is such a heavenly way to die?».

Lana Del Rey – «Video Games»
Αυτό είναι το τραγούδι που έστειλε την Lana Del Rey στα αστέρια. Στον αιώνια ρομαντικό και νοσταλγικό κόσμο του «Video Games» η αγάπη κυριεύει τα πάντα. Λίγα τραγούδια το ξεπερνάνε.

Pulp – «Something Changed»
Στο «Something Changed» οι βρετανοί ροκάδες χαρτογραφούν εκείνη την θαυματουργή στιγμή που δυο άνθρωποι βρίσκονται μαζί και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. «Where would I be now if we’d never met? Would I be singing this song to someone else instead?» αναρωτιέται ο Jarvis Cocker.

The Rolling Stones – «Wild Horses»
Απλά το τέλειο τραγούδι για όταν έχετε βρείτε κάποιον που ούτε άγρια άλογα δεν μπορούν να σας ξεκολλήσουν!

Florence & The Machine – «Dog Days Are Over»
Αυτή η πασίγνωστη επιτυχία είναι ό,τι πρέπει εάν χρειάζεστε λίγη σπιρτάδα και ζωντάνια στο χορό σας.

Grizzly Bear – «Knife»
Ο συνδυασμός των μεγάλων αρμονιών και συναισθηματικών μελωδιών είναι ικανός να βγάλει το πιο ρομαντικό σας εαυτό.

The Beatles – «This Boy»
Εάν υπάρχει μια φωνή για να εξομολογηθείτε τον έρωτα σας στο αγαπημένο σας πρόσωπο, είναι του Lennon.

Cat Power – «Sea Of Love»
Μινιμαλιστικό και υπέροχα γλυκό, αυτός ο ύμνος των Cat Power είναι ένα ιδανικό τραγούδι για να γνωστοποιήσετε τον έρωτα σας.

Spiritualized – «Soul On Fire»
Μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή για κάτι ρομαντικό, αλλά το αυτό το space rock κομμάτι των Spiritualized έχει όλα τα χαρακτηριστικά του κλασσικού.

The Maccabees – «Toothpaste Kisses»
Μόνο αν έχετε καρδιά από πέτρα δεν θα δακρύσετε ή (τουλάχιστον) βγάλετε έξω έναν αναπτήρα.

The Cure – «Just Like Heaven»
Μπορεί να έχουν την φήμη του απόλυτου goth συγκροτήματος, αλλά το 90% των στοίχων του Robert Smith είναι γύρω από την αγάπη. Σε αυτό το τραγούδι, σε μια από τις πιο pop στιγμές τους, αποδεικνύουν πόσο το έχουν.

Yeah Yeah Yeahs – «Maps»
Με λίγα λόγια, το πιο συγκινητικό, indie rock τραγούδι αγάπης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017