Ακούσαμε το νέο album των ΧΧ

xx-new-album
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τρίτο album για τους αγαπημένους Βρετανούς και η νέα τους δουλειά τούς βρίσκει να πατάνε ξανά πάνω στην εσωστρέφεια και τη μελαγχολία, αλλά ανοίγοντας χαραμάδες φωτός και φτιάχνοντας κομμάτια φτιαγμένα τόσο για τα dancefloors όσο και για προσωπικές ακροάσεις.

Οι XX κατάφεραν να διατηρήσουν την επιτυχία τους, κάνοντας και το τρίτο τους album να σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts, παίρνοντας έτσι απόσταση από την ταμπέλα των one-hit-wonders.

Ο συνδυασμός της μελαγχολικής indie pop, οι ηλεκτρονικές πινελιές και τα εθιστικά ραδιοφωνικά hits δεν λείπουν ούτε από το «I See You». Την πρώτη γεύση την πήραμε από το πρώτο single «On Hold» που γατζώθηκε στα αυτιά μας και παρουσιάζει μια νέα, αισιόδοξη πορεία στον ήχο της μπάντας.

Alasdair Mclellan

Το album ξεκινάει σχεδόν «επικά» με το «Dangerous» που κινείται σε πιο σκοτεινά και χορευτικά μονοπάτια, για να αρχίσει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται ένας δίσκος που μιλάει με μια γλυκόπικρη, σύγχρονη γλώσσα, για όλα αυτά που θα θέλαμε να πούμε στο έτερον ήμισυ, για τη μοναξιά και την αβεβαιότητα. Κάθε μέλος της μπάντας προσθέτει το δικό του λιθαράκι στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αποτελέσματος. Η μαεστρία του Jamie XX που περνάει τεχνηέντως από pop τεχνάσματα μέχρι ηλεκτρονικούς πειραματισμούς, και τα συναισθηματικά φορτισμένα ντουέτα της Romy Madley Croft –ειδικά στο «Performance»– και του Oliver Sim είναι εδώ και λειτουργούν και πάλι άψογα. Όταν το album τελειώσει, το repeat θα έρθει αβίαστα.

Μπορούμε να πούμε ότι η βρετανική μπάντα μπαίνει στην πιο ώριμη και ενδιαφέρουσα φάση της καριέρας της. Δεν είναι όλα τέλεια στο «I See You», καθώς πολλές φορές πέφτει στην παγίδα της επανάληψης και της μονοτονίας, αλλά είναι ένα καλό και όμορφο album που δεν απογοητεύει. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξή τους και είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον τους ανοίγεται πιο φωτεινό από ποτέ. 

Άλμπουμ: I See You
Καλλιτέχνης: XX
Label: Young Turks

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ