Πήγαμε στο γεμάτο ηλεκτρισμό live του Trentemøller

trentemoller
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε την περασμένη Παρασκευή στην Ιερά Οδό για να δει τον Δανό καλλιτέχνη που έστησε ένα best-of set, προσπαθώντας να τους κάνει όλους να περάσουν καλά. Και τα κατάφερε.

Φτάνοντας στην Ιερά οδό, τον λόγο είχε ο Tom and his Computer που επέλεγε τις μουσικές, όταν φτάσαμε στην Ιερά Οδό, ανεβάζοντας κατάλληλα την ένταση και ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα με τις ευφάνταστες ηλεκτρονικές του προτάσεις.

Όταν έφτασε η ώρα να ανέβει στη σκηνή ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, τα φώτα χαμήλωσαν και ένα σύννεφο καπνού κάλυψε τη σκηνή. Ξέραμε τι να περιμένουμε: Ο Trentemøller μαζί με την μπάντα του θα παρουσίαζε ένα set που δε θα βασιζόταν στον ηλεκτρισμό και τη δύναμη των εξαιρετικών μουσικών που τον συνόδευαν. Και αυτό έκανε, αφήνοντάς τους να ξεδιπλωθούν επί σκηνής, να τζαμάρουν και να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές.

Το κοινό αρχικά ήταν λίγο μουδιασμένο, ίσως γιατί περίμενε ένα αποκλειστικά χορευτικό σετ. Η ενέργεια του Δανού όμως δεν άφηνε χώρο για σκέψεις, ούτε και για απογοητεύσεις. Αντίθετα μας παρέσυρε στο πάρτυ που είχε στήσει επί σκηνής. Οργώνοντας αεικίνητα το stage και προ(σ)καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να χορέψει, ο Trentemøller αποδείχτηκε ένας πραγματικός διασκεδαστής.

Η αποκορύφωση της βραδιάς ήταν στο «Moan» που ερμήνευσε η Marie Fisker, ένα από τα μεγαλύτερα hits του παραγωγού. Η αντίδραση του κόσμου ήταν ενθουσιώδης ειδικά όταν βγήκε και για ένα encore, κλείνοντας το set με το «Take me into your Skin» -ή αλλιώς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα κακό για την άψογη εμφάνιση του Δανού που έκανε και τον πιο δύσκαμπτο ακροατή να θέλει να χορέψει. Μια ολοκληρωμένη και συμπαγής εμφάνιση, από έναν συνεχώς εξελισσόμενο καλλιτέχνη που ελπίζουμε να ξαναδούμε σύντομα στα μέρη μας.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ