Προς πώληση το βελούδινο παντελόνι του Mick Jagger

rolling-stones Alisdair MacDonald
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

To είχε μοιραστεί με τον Keith Richards και τον Gram Parsons των Byrds.

Ένα πράσινο βελούδινο παντελόνι που ανήκε στον Mick Jagger των Rolling Stones – και το οποίο αργότερα δανείστηκε ο Keith Richards – έχει βγει στο σφυρί, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία. Το χειροποίητο παντελόνι είναι ένα από τα αντικείμενα της συλλογής «Marvels of Modern Music» που έχει βγάλει σε πλειστηριασμό η RR Auctions. Ο Jagger απέκτησε το παντελόνι το 1968 και το μοιράστηκε με τον κιθαρίστα των Stones, Keith Richards. Αργότερα πέρασε στην κατοχή του Gram Parsons, κιθαρίστα των Byrds, όταν συγκατοίκησε με τον Richards το καλοκαίρι του 1968.

RR Auctions

Σύμφωνα με την Pamela Des Barres – κοινή φίλη των Richards και Parsons – οι δύο κιθαρίστες ήταν «περίπου ερωτευμένοι». Η Barres ισχυρίζεται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον έρωτά τους, αλλά καταλάβαιναν απόλυτα ο ένας τον άλλο. Οι δύο μουσικοί άρχισαν να μοιράζονται τα ρούχα τους, με τον Richards να φορά παντελόνια καμπάνες, ενώ ο Parsons άρχισε να βάφεται όπως ο Richards. Ο Parsons, ο οποίος μετά τους Byrds έπαιξε στους The Flying Burrito Brothers, πέθανε το 1973 από υπερβολική δόση μορφίνης και αλκοόλ.

Dominique Tarle

Το βελούδινο παντελόνι αναμένεται να φτάσει τις 10.000 δολάρια μέχρι την Πέμπτη. Άλλα αντικείμενα στη συλλογή της RR Auctions που έχουν βγει στο σφυρί είναι το μαύρο πέτσινο μπουφάν που φόρεσε ο Joey Ramone στην τελευταία του συναυλία, καθώς και 119 αντικείμενα σχετικά με τον Prince.