O Roger Waters σκέφτεται να παίξει το «The Wall» στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

roger-waters
ΤΡΙΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

«Οι μουσικοί έχουν ένα απόλυτο δικαίωμα -ένα καθήκον- να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν», σχολίασε ο Waters.

Ο Roger Waters των Pink Floyd δεν έχει κρύψει την αντιπάθειά του για τον Donald Trump και συχνά στις συναυλίες του κατακρίνει τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ, καθώς και τη στήριξή του από την Ku Klux Klan. Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο AFP, ο Waters σκέφτεται να παίξει το «The Wall» στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά του Trump.

Ο Waters είχε παίξει τον κλασσικό δίσκο των Pink Floyd στο Βερολίνο το 1990, ένα χρόνο μετά την πτώση του τείχους και πλέον σχεδιάζει μια αντίστοιχη ερμηνεία. Στη συνέντευξή του ο Waters σχολιάζει ότι το «The Wall» είναι «πάρα πολύ επίκαιρο» μετά την εκλογή του Donald Trump και τις συζητήσεις που γίνονται για τείχη, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν ένταση και εχθρότητα μεταξύ φυλών και θρησκειών. Το «The Wall», όπως εξήγησε, έχει στόχο να δείξει πόσο καταστροφική μπορεί να είναι η ανέγερση τείχων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ευρύτερο επίπεδο.

Reuters / Rick Wilking

Συνεχίζοντας, ο Waters κατέκρινε τις ακροδεξιές πολιτικές του Trump και ισχυρίστηκε ότι η μουσική δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να διαμαρτυρηθεί. «Οι μουσικοί έχουν ένα απόλυτο δικαίωμα -ένα καθήκον- να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν», συμπλήρωσε ο Waters.