Μήνυση κατά U2 για αντιγραφή στο «The Fly»

u2
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο ενάγων περίμενε 26 χρόνια επειδή ανησυχούσε ότι οι κατηγορίες θα κατέστρεφαν την καριέρα του.

Βρετανός τραγουδοποιός κατηγορεί τους U2 ότι αντέγραψαν ένα τραγούδι του στο single τους «The Fly», από το «Achtung Baby» που κυκλοφόρησε το 1991. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Billboard, ο Paul Rose έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας να αναγνωριστεί η συνεισφορά του στο τραγούδι, καθώς και αποζημίωση ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Rose ισχυρίζεται ότι το 1989 έστειλε μια κόπια του τραγουδιού του «Nae Slappin» σε παραγωγούς της Island Recοrds. Την ίδια χρονιά, η δισκογραφική εταιρεία είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους ανερχόμενους, τότε, U2. Σε μια πρώτη ακοή μπορεί να εντοπίσει κανείς ομοιότητες μεταξύ των δύο τραγουδιών (συγκεκριμένα, στο σόλο κιθάρας και τα κρουστά), αλλά ο Rose θα πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο ότι οι U2 όντως άκουσαν και έκλεψαν τμήματα από το τραγούδι του στο single τους.

Όταν ρωτήθηκε γιατί περίμενε 26 χρόνια για να κάνει τις καταγγελίες του, ο Rose απάντησε ότι ανησυχούσε πως οι κατηγορίες κατά ενός εκ των μεγαλύτερων συγκροτημάτων στο κόσμο θα κατέστρεφαν την καριέρα του.