Σε πλειστηριασμό η κονσόλα του «Dark Side of the Moon»

pink-floyd-dark-side-of-the-moon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Με τον ίδιο εξοπλισμό ηχογράφησαν ο Paul McCartney, η Kate Bush και οι Cure, μεταξύ άλλων.

Οι φανς των Pink Floyd θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας, αφού η κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε στις ηχογραφήσεις του «The Dark Side of the Moon» θα βγει σε πλειστηριασμό στις 27 Μαρτίου. Οι Pink Floyd ηχογράφησαν τον όγδοο κλασσικό δίσκο τους, κυρίως, στα Abbey Road Studios του Λονδίνου τον Μάρτιο του 1973.

Mikerossphotographic.com

Αν και ο οίκος δημοπρασιών Bonham δεν έχει συμπεριλάβει επίσημη εκτίμηση στην καταχώρησή του, η κονσόλα – μάρκας TG12345 MK IV – αναμένεται να πουληθεί για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Πέραν των Pink Floyd, η κονσόλα χρησιμοποιήθηκε από τον Paul McCartney και τους Wings, τον George Harrison, τον Ringo Starr, την Kate Bush καθώς και τους Cure.

Όπως αναφέρει ο οίκος, υπάρχει μόλις άλλο ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου μοντέλου. Η κονσόλα αυτή πουλήθηκε το 1983 στον παραγωγό Mike Hedges και πλέον στεγάζεται στα Prime Studios της Αυστρίας. Εκτός από τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν την αυθεντικότητα και λειτουργία της κονσόλας, ο νικητής του πλειστηριασμού θα πάρει δώρο μια κόπια του «Dark Side of the Moon» από το 1973.