Roger Waters: «Ο Donald Trump είναι το τέλειο παράδειγμα προς αποφυγή»

roger-waters John Carucci
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Συγκρίνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ με τον Saddam Hussein και επικρίνει τη στάση του στην κλιματική αλλαγή.

Ο Roger Waters μίλησε πρόσφατα για την μεταφορά τού «The Wall» στην όπερα και πώς το κλασσικός δίσκος των Pink Floyd είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, στην εποχή του Donald Trump. Ο Waters συνεργάστηκε με την Opéra de Montréal στην οπερετική διασκευή τού «The Wall», η οποία θα ανέβει στο Μόντρεαλ στις 11 Μαρτίου. Στη συνέντευξή που έδωσε στον Guardian, ο μπασίστας των Pink Floyd μίλησε για το πώς η ζωή μιμείται την τέχνη, αφού η ιστορία τού «The Wall» φαίνεται να εφαρμόζεται στην πολιτική ζωή του κόσμου. Ο Waters δεν έχει κρύψει την αντίθεσή του στον Αμερικανό πρόεδρο, επικρίνοντάς τον για τις πολιτικές που ακολουθεί και τις αξίες που πρεσβεύει.

«Κάθε δυνάστης, όποτε χτίζει ένα μνημείο για τον εαυτό του, είτε είναι ο Ceaușescu, είτε ο Saddam Hussein, είτε ο Donald Trump, πάντα το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Περιέργως, σε αυτούς τους άνθρωποι λείπουν τμήματα ευαισθησίας και είναι σαν να χτίζουν το μνημείο για τον εαυτό τους από ένα κατάλογο για δυνάστες που είναι πάντα γεμάτο μάρμαρο και χρυσές βρύσες», υπογράμμισε ο Waters. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο Trump Tower, το οποίο βρίσκεται στην Fifth Avenue της Νέας Υόρκης, εξηγώντας πως «είναι τέλειο. Ο Trump με τις χρυσές βρύσες του και τα όλα του. Είναι το τέλειο σύμβολο όλων αυτών που πρέπει να αποφύγουμε».

trumptowerny.com

Η είσοδος του Trump Tower στην Νέα Υόρκη.

Καταλήγοντας, ο Waters εξέφρασε την αγανάκτησή του στην άρνηση του Trump να αποδεχτεί την πραγματικότητα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. «Οι Αμερικάνοι εξέλεξαν κάποιον στην εξουσία της χώρας, έναν πρόεδρο ο οποίος δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή. Πιστεύει ότι είναι εφεύρημα», εξήγησε ο μουσικός, για να κλείσει λέγοντας ότι «νομίζει πως είναι κάτι που έχουν επινοήσει και έχει καταφέρει να πείσει αριθμό ανθρώπων, απλά και μόνο επαναλαμβάνοντας τις αντιλήψεις του. Απλά το επαναλαμβάνεις. Λες ένα τεράστιο ψέμα αρκετά συχνά και ο κόσμος θα το πιστέψει».