John Lydon: «Θα μου λείψει η βασίλισσα Ελισάβετ όταν πεθάνει»

sex-pistols-god-save-the-queen
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί το «God Save The Queen» για να σηματοδοτηθεί ο θάνατός της.

Ο John Lydon, τραγουδιστής των Sex Pistols, αποκάλυψε ότι θα του «λείψει» η βασίλισσα Ελισάβετ όταν πεθάνει και πως δεν θέλει το «God Save The Queen» να χρησιμοποιηθεί για να σηματοδοτηθεί ο θάνατός της. Όπως εξήγησε σε συνέντευξη για το The Quietus, το τραγούδι αναφέρεται «σε μια πολιτική κατάσταση και την απαίτηση για υπακοή σε μια μοναρχία στην οποία δεν πιστεύω». Στη συνέχεια όμως σχολίασε «Είναι άνθρωπος και θα μου λείψει πραγματικά. Δεν φταίει που γεννήθηκε σε ένα χρυσό κλουβί» και ευχήθηκε να ζήσει πολλά χρόνια.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Μετά τον θάνατο της πρώην πρωθυπουργού Margaret Thatcher τo 2013, το «Ding Dong The Witch Is Dead» από το τον «Μάγο του Οζ» βρέθηκε στη δεύτερη θέση των βρετανικών charts, μετά από μια διαδικτυακή καμπάνια. Ο ίδιος ο Lydon υπογράμμισε ότι δεν θα ήθελε να γίνει κάτι αντίστοιχο με τον ύμνο των Sex Pistols, όταν πεθάνει η βρετανίδα μονάρχης.

Το «God Save The Queen» - μαζί με το «Anarchy In The UK» - είναι από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του punk συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει ως single κατά τον αργυρό ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ το 1977. Το πολιτικοποιημένο τραγούδι περιλαμβάνει στίχους όπως «God save the Queen, she ain’t no human being, there is no future in England’ s dreaming», οι οποίοι είχαν κάνει αίσθηση εκείνη την εποχή.