Στο live των Baby Guru δεν θα σταματήσεις να χορεύεις κι αυτός είναι μόνος ένας λόγος για να πας

baby-guru Eftychia Vlachou
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η αθηναϊκή μπάντα εμφανίζεται στη σκηνή του club της Λιοσίων για να μας παρουσιάσει νέα τραγούδια και να μας παρασύρει σε ένα ακόμη διονυσιακών καταστάσεων live. Σας δίνουμε πέντε λόγους -αν και στην πραγματικότητα είναι πολλοί περισσότεροι- για να βρεθείτε κι εσείς εκεί:

1. Είναι δύσκολο να παρακολουθείς την εναλλακτική σκηνή στην Ελλάδα και να μην έχεις ασχοληθεί με το φαινόμενο Baby Guru. Και αυτό γιατί η (πλέον) τετράδα των Prins Obi, King Elephant, Sir Kosmiche και Kon Kon, από την αρχή της πορείας τους το 2010 μέχρι σήμερα, παράγουν συνεχώς νέα μουσική, χτίζοντας το προφίλ μιας από τις πιο αξιόλογες σύγχρονες μπάντες της εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

2. Από την αρχή λοιπόν, με το ομώνυμο ντεμπούτο τους (είχαν προηγηθεί τρία EPs), αλλά και με τις μετέπειτα κυκλοφορίες τους («Pieces», «Marginalia», «Sunshine Special»), κατάφεραν να συνδυάσουν τα προσωπικά τους ηχητικά βιώματα με την ψυχεδέλεια, το rock n’ roll των ‘70’s, τον ηλεκτρονικό πειραματισμό μέχρι το afrobeat, φτιάχνοντας ένα δικό τους μουσικό χαρμάνι.

3. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι από αυτές που θα πας και δε θα σταματήσεις να χορεύεις και να κουνάς το κεφάλι σου στον ρυθμό της μουσικής. Είναι από αυτά τα live που θα περάσεις σίγουρα καλά. Αυτό ήρθαν να επιβεβαιώσουν άλλωστε και οι συμμετοχές τους σε διεθνή φεστιβάλ (CMJ, Eurosonic, Europavox).

4. Γιατί στο live θα είναι μαζί τους και ο Moa Bones, κατά κόσμον Δημήτρης Αρώνης, ένα απόλυτα ταιριαστό opening act. Ο καλλιτέχνης έχει ξεχωρίσει για τις folk καταβολές, τη δική του προσωπική μουσική αισθητική και την επί σκηνής άνεσή του. Μαζί με τους Baby Guru, θα επιτύχουν την «ιστορική αναδρομή» στις μουσικές του παρελθόντος που αγαπάνε, φέρνοντάς τες στο προσκήνιο της σημερινής εποχής.

5. Κυρίως, γιατί στο live της Πέμπτης θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ζωντανά το «IV», το τέταρτο LP των Baby Guru, ένα ακόμα παράδειγμα του ιδιαίτερου μουσικού μείγματος που δημιουργούν, με την έμπνευση να αντλείται από προσωπικές ιστορίες και τον ήχο τους να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Από τα πρώτα ακούσματα ήδη αρέσει πολύ.  

Οι Baby Guru θα εμφανιστούν μαζί με τον Moa Bones στη σκηνή του Gagarin την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 21.00. Εισιτήρια θα βρείτε στα 8 και 10 ευρώ (προπώληση και ταμείο αντίστοιχα). Σημεία προπώλησης: www.viva.gr, καταστημάτα Public, SevenSpots, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54), Ευριπίδης, Syd Records (Πρωτογένους 13 Ψυρρή).

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ