«Sunset in Athens (μέρος τρίτο)»: Ένα εκθεσιακό ηλιοβασίλεμα σε εξέλιξη

sunset-in-athens-3
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η έκθεση σε διαρκή εξέλιξη εμπλουτίζεται με νέα έργα και καλλιτέχνες την Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Συνεχίζεται η έκθεση «Sunset in Athens (μέρος τρίτο)» στη γκαλερί Vamiali’s και από την Παρασκευή 31 Μαρτίου εμπλουτίζεται με νέα έργα και νέους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Στην έκθεση που αναπτύσσεται σταδιακά και τμηματικά τους τελευταίους μήνες, προστέθηκαν στον αρχικό πυρήνα, έργα περισσότερων καλλιτεχνών, ώστε το πλαίσιο και το περιεχόμενο να εξελίσσονται οργανικά, να είναι ρευστά και σε συνεχή ροή, όπου το κάθε έργο μπορεί να επηρεάζεται ή να συνδιαλέγεται με το άλλο. Μια έκθεση σε εξέλιξη, την εποχή της αστάθειας, της μετατόπισης και της μετάβασης, προσκαλώντας τον θεατή κάθε φορά σε μια νέα εμπειρία και μια εκ νέου «ανάγνωση».

Οι δύο πρώτες εκθέσεις με τίτλο «Sunset in Athens» ήταν αφιερωμένες στη ζωγραφική, στις νέες τάσεις και κατευθύνσεις. Με τον ίδιο τίτλο παρουσιάζεται τώρα το τρίτο μέρος, επιδιώκοντας μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Υπάρχει μια νοσταλγία στο αινιγματικό «Ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα», ένας ρομαντισμός, αλλά και μια καλυμμένη μεταφορά, μια αλληγορία. Η δύση στην Αθήνα. Η Αθήνα της δύσης ή η Αθήνα της Δύσης (Ευρώπη); Ένα ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα ή η Αθήνα, μια πόλη που δύει; Μια συμβολική εικόνα, ή η απενοχοποίηση της ρομαντικής εικόνας της πόλης ως τόπου απόλαυσης; Οι ερμηνείες παραμένουν ανοιχτές.

Η έκθεση «Sunset in Athens» εστιάζει και διερευνά καθολικά θέματα της ανθρώπινης κατάστασης όπως η αγάπη, η απώλεια, η μοναξιά, η αισιοδοξία, η δυσαρέσκεια, η επιβολή, η επιθυμία, η οικειότητα, η λαχτάρα ενώ επιθυμεί να μιλήσει για την ιδέα του μικρόκοσμου, ο οποίος εμπεριέχει ένα ολόκληρο σύμπαν. Οι καλλιτέχνες, μέσα από το μίκρο προσεγγίζουν το μάκρο, την ανθρώπινη ψυχή και το ανεξάντλητο της ανθρώπινης συνθήκης, με στόχο να υπογραμμισθούν οι λεπτές πρακτικές που μέσα από προσωπικά, ιδιοσυγκρασιακά συστήματα αναβιώνουν μια δεδομένη δομή.

Συμμετέχουν: Μπέττυ Φωτίου, Melanie Hill, Caroline May, Group Mel-air, Πόλυς Πεσλίκας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίνα Θεοδώρου, Δήμητρα Βάμιαλη

Ιnfo
Εγκαίνια: Παρασκευή 31 Μαρτίου
Διάρκεια: 31 Μαρτίου - 1 Ιουλίου 2017
Ωράριο: Παρασκευή και Σάββατο 12:00-18:00 και με ραντεβού