Ο παραγωγός του Bowie προειδοποιεί: «Μην αντιγράφετε τις χθεσινές επιτυχίες, είναι χαμένη μάχη»

tony-visconti
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο Tony Visconti θεωρεί ότι χρειάζονται περισσότεροι «επαναστάτες» όπως ο Frank Ocean και ο Kendrick Lamar.

Ο παραγωγός Tony Visconti, ο οποίος συνεργάστηκε συστηματικά με τον David Bowie από το 1969 μέχρι τον τελευταίο του δίσκο, σχολίασε ότι ο κόσμος της μουσικής έχει ανάγκη από περισσότερους «επαναστάτες», σε μια συνέντευξη στο BBC Newsbeat.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Σύμφωνα με τον παραγωγό, η σύγχρονη μουσική σκηνή υποφέρει επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες που απλά ακολουθούν τα trends της εποχής και ελάχιστοι που είναι διατεθειμένοι να καινοτομήσουν. «Μην αντιγράφετε τις χθεσινές επιτυχίες, είναι χαμένη μάχη. Μπορεί να κάνετε μια επιτυχία, αλλά δεν θα πουλήσει όσο αυτό που αντιγράψατε. Αυτό είναι το πρόβλημα της μουσικής σήμερα», υπογράμμισε ο Visconti.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Ο έμπειρος παραγωγός ξεχώρισε τους Frank Ocean και Kendrick Lamar ως σύγχρονα παραδείγματα επαναστατών στον χώρο της μουσικής. Μιλώντας για τον Lamar, ο Visconti εξήγησε ότι το album του «To Pimp A Butterfly» έσπασε κάθε κανόνα και κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή των charts. «Θα νόμιζες ότι συγκεκριμένες δισκογραφικές θα μάθαιναν κάτι από αυτό. Αλλά βρίσκουν κάποιον εκεί έξω και λένε "αυτό θέλει ο κόσμος". Όχι, ο κόσμος το θέλει για μια εβδομάδα. Δεν θέλεις να ακούει το ίδιο τραγούδι κάθε μέρα της ζωής του», σημείωσε ο παραγωγός.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Συνεχίζοντας, ο Visconti ισχυρίστηκε ότι μεγάλες δισκογραφικές «κυνηγάνε παλιές επιτυχίες» και θεωρεί ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και ιδέες. «Σε όλους αρέσει η ποικιλία και ορισμένες από τις μεγάλες δισκογραφίες παραμελούν την ποικιλία. Ορισμένες δισκογραφικές θέλουν αυτά τα έτοιμα παιδιά να γράψουν τραγούδια, να τα περιποιηθούν, σχεδόν να τα εκπαιδεύσουν σε ένα γυμναστήριο – είναι γελοίο. Υπάρχουν χιλιάδες νεαροί που δημιουργούν υπέροχη μουσική… δώσε μια ευκαιρία σε ένα νέο παιδί», κατέληξε ο Visconti στη συνέντευξή του.