Αυτά είναι τα live που έρχονται τον Απρίλιο

sunaulia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η άνοιξη μπαίνει μετά μουσικής. Την υπόσχεση δίνουν εγχώριοι και διεθνείς καλλιτέχνες που έρχονται στην πόλη για συναυλίες. Σημειώστε!

Phantogram (01/04 Fuzz Club)
Την Πρωταπριλιά θα μας επισκεφτούν για πρώτη φορά οι Νεοϋορκέζοι Josh Carter και Sarah Barthel, για να μας παρουσιάσουν από κοντά το ξεσηκωτικό μουσικό τους μείγμα, που μπλέκει τις επιρροές τους από street beat, trip hop μέχρι και electronica, σε ένα σκοτεινό, στυλιζαρισμένο οπτικό περιτύλιγμα.

Facebook Page / Phantogram
George Gaudy & Sun ( 06/04 Gagarin)
Από την ψυχεδέλεια στη jazz και από εκεί στην κλασική μουσική, οι επιρροές του μουσικού είναι πολλές και ετερόκλητες. Καταφέρνει όμως να τις μπολιάσει σε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα, κερδίζοντας μάλιστα πριν μερικά χρόνια και τον διαγωνισμό του Jumping Fish, για το «Come Again», στην πρώτη του γνωριμία με το κοινό. Τώρα μας παρουσιάζει το νέο του album και στη σκηνή μαζί του θα βρίσκονται και άλλοι συνοδοιπόροι της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως οι Daphne and the Fuzz, Esterina, Τόλης Φασόης κ.ά.

Leon of Athens (06/04 Σταυρός του Νότου)
Ο  πολύ αξιόλογος μουσικός που ζει και δημιουργεί εδώ και χρόνια στο Λονδίνο, θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του, για μια βραδιά. Στον Σταυρό του Νότου θα παρουσιάσει τα κομμάτια τού νέου του album, «Xenos», αλλά και επιλογές από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του.

 

Apocalyptica ( 07/04/ Gazi Music Hall)
Οι Φινλανδοί θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το επικό τους ντεμπούτο «Plays Metallica By Four Cellos», το οποίο κλείνει φέτος 20 χρόνια. Μια μεγάλη γιορτή για τους fans του metal και της συμφωνικής μουσικής, από μια μπάντα που εδώ και χρόνια αποτελεί σταθερή αξία σε αυτό το «πάντρεμα» των φαινομενικά ετερόκλητων μουσικών ειδών. Θα ακούσουμε τη δική τους εκδοχή, από τους τέσσερις εξαιρετικούς τσελίστες σε κλασσικά τραγούδια των Metallica.

Zeal and Ardor & Skull&Dawn &Cyanna Mercury (26/04 Κύτταρο)
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα νέα μουσικά projects θα έρθει στη χώρα μας, στην αρχή της καριέρας του και κάτι μας λέει ότι είμαστε καταδικασμένοι να το λατρέψουμε. O Manuel Gagneux τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή με το ντεμπούτο του «Devil is Fine», με τη μυστικιστική ατμόσφαιρα των τραγουδιών, τη σκληρότητα του black metal, τους προκλητικούς και καθόλου θεοσεβούμενους στίχους του, αλλά και τις επιρροές από την παράδοση του αμερικάνικου νότου. Όλα αυτά τα συνδύασε στο one man project του, φτιάχνοντας έναν πρωτότυπο και πολύ γοητευτικό ήχο. Μαζί του θα βρίσκονται δύο εγχώριες μπάντες που πρεσβεύουν τον ήχο της dark folk/ americana (Skull&Dawn), αλλά και την ιδιαίτερη μείξη της ψυχεδέλειας και του rock με την ελληνική παράδοση (Cyanna Mercury).

Smoke the Fuzz Fest – Descent edition (28/04  Gagarin 205 και 29/04 Piraeus 117 Academy)
Το μεγαλύτερο indoor festival για του λάτρεις του underground/εναλλακτικού, ακραίου ήχου επιστρέφει για δύο μέρες σε δύο διαφορετικά venues. Την Παρασκευή οι fans του σκληρού ήχου θα απολαύσουν το one off show των Βέλγων AMENRA, σε ένα live που η λέξη «κατεδάφιση» δε θα ήταν καθόλου υπερβολική. Και αυτό γιατί η ακραία, ηχητικά και οπτικά, μπάντα παρασέρνει το κοινό σε μια ασφυκτική ατμόσφαιρα, όπου επικρατεί ανελέητο ηχητικό σφυροκόπημα, κάτι στο οποίο βοηθάει και η φωνή του χαρισματικού κύριου Colin H. Van Eeckhout . Μαζί τους θα είναι οι black metallers Oathbreaker, φίλοι των AMENRA και επίσης πιστοί της ιδιότυπης «Church of Ra» κολλεκτίβας.

Την επόμενη μέρα (29/04) θα υποδεχτούμε στο Pireaus 117 Academy μια πραγματική σκοτεινή ιέρεια της σύγχρονης εποχής, την Chelsea Wolfe. Είτε μαγευτήκατε από τη φωνή της, όταν έντυσε μουσικά σειρές όπως το «Game of Thrones», είτε την ανακαλύψατε τυχαία, αποκλείεται να μη μαγευτήκατε από τη γοτθική avant-garde pop της. Η Wolfe καταφέρνει και παράγει το ένα καταπληκτικό album μετά το άλλο, μπλέκοντας gothic, black metal και country στα τραγούδια της, ακολουθώντας πάντα τη δική της αισθητική. Μαζί της θα βρίσκονται οι δικοί μας και απόλυτα ταιριαστοί με τη βραδιά, Skull&Dawn, μια μπάντα που πρεσβεύει τόσο καλά όσο λίγες τον ήχο της dark americana/folk, με πολύ καλά τραγούδια και ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία.

The Sonics&7 Odds (29/04 Gagarin 205)
Η θρυλική garage rock μπάντα έρχεται πάλι στην Αθήνα μετά από επτά χρόνια. Από το 1960 μέχρι σήμερα, τα τραγούδια των Αμερικανών έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στη μουσική διαπαιδαγώγηση του κοινού, αλλά και μουσικών. Πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησαν ένα νέο album, αποδεικνύοντας ότι είναι ακόμα μάχιμοι. Κάτι που θα διαπιστώσουμε και στη σκηνή του Gagarin, όπου περιμένουμε να ακούσουμε όλα τα λατρεμένα τραγούδια τους.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ