Με αυτά τα άλμπουμ υποδεχόμαστε τον Απρίλιο

feist-pleasure

Η επιστροφή της Feist γίνεται με το άλμπουμ «Pleasure»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο μήνας που σηματοδοτεί επί της ουσίας την άνοιξη, εκτός από την καλοκαιρία, φέρνει μαζί του καινούργιες μουσικές από αγαπημένους καλλιτέχνες και συζητημένα ντεμπούτα.

Feist, Pleasure (28 Απριλίου)

H Καναδή indie-rock τραγουδοποιός επιστρέφει δισκογραφικά στα τέλη του Απρίλη, έξι χρόνια μετά το «Metals». Όπως είπε η ίδια για το νέο της άλμπουμ, το «Pleasure» εξερευνά τα θέματα της μοναξιάς, της συναισθηματικής πίεσης, της απόρριψης και των μυστικών. Θέματα, δηλαδή, που αγγίζουν, εκτός από εκείνη, και όλους εμάς.

Wilsen, I Go Missing in My Sleep (28 Απριλίου)

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολυαναμενόμενο ντεμπούτο και μια μπάντα που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Η τριάδα από το Brooklyn γράφει υπέροχα dark-folk κομμάτια, γεμάτα μελαγχολία, σκοτάδι και πολλές ηλεκτρονικές πινελιές. Οι Wilsen έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο EPs, με τα οποία έχουν δημιουργήσει ένα σταθερό fanbase στις πλατφόρμες δικτύωσης.

Gorillaz, Humanz (28 Απριλίου)

Το πέμπτο άλμπουμ της πιο διάσημης μπάντας cartoon ανακοινώθηκε με ένα post στο Ιnstagram τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και την Τζαμάικα. Η επιστροφή τους μετά το «The Fall» του 2010 είναι, σύμφωνα με τον ιθύνοντα νου, Damon Albarn, «μια συναισθηματική απάντηση στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση», με κεντρικό θέμα τα μεικτά συναισθήματα που δημιουργούνται μετά από ένα κοσμοϊστορικό γεγονός. Συγκεκριμένα, όταν το ηχογραφούσαν και ενώ οι Αμερικάνικες εκλογές δεν είχαν ακόμα γίνει, ο ίδιος έλεγε στους συνεργάτες του να φαντάζονται έναν κόσμο τον οποίο κυβερνά ο Donald Trump.

Cold War Kids, L.A. Divine (7 Απριλίου)

Περιμένουμε πώς και πώς αυτή την επιστροφή των Αμερικανών, που με το τελευταίο τους άλμπουμ, «Hold My Home», είχαν διχάσει τους κριτικούς. Τώρα, με νέο κιθαρίστα, είναι έτοιμοι να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Το πρώτο single «Love is Mystical», μιλάει για το συνεχές ταξίδι αναζήτησης της έμπνευσης και της αγάπης, σε δύσκολες συνθήκες. Θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά τα κατάφεραν να τη βρουν.

Texas, Jump on Board (21 Απριλίου)

Ο μήνας αυτός θα σημάνει και την επιστροφή των αγαπημένων μας Σκοτσέζων που είχαν γράψει μερικά από τα πιο όμορφα pop τραγούδια των '90s. Τέσσερα χρόνια μετά το «The Conversation», ο ήχος τους είναι πιο χορευτικός και ηλεκτρονικός, ειδικά αν κρίνουμε από το πρώτο single «Let’s Work It Out». Όπως άλλωστε δηλώνει και η Sharleen Spiteri, οι Texas επιστρέφουν ανανεωμένοι, νιώθοντας έτοιμοι για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Father John Misty, Pure Comedy (7 Απριλίου)

Και για το τέλος, έχουμε την επιστροφή του πολύ αγαπημένου στη χώρα μας Josh Tillman. Οι φανταστικοί του στίχοι για την αγάπη, την πολιτική και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, οι folk μελωδίες και η αισθαντική του ερμηνεία φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα στο οποίο δύσκολα αντιστέκεσαι. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί και με αυτό το concept άλμπουμ, που αφηγείταιις προκλήσεις για επιβίωση σε ένα εχθρικό τεχνολογικά και κοινωνικά περιβάλλον.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ