Η Beth Ditto πετάει solo και ντεμπουτάρει τον πρώτο της δίσκο

ditto Mary McCartney
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο πρώτος της solo δίσκος, το «Fake Sugar», θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου.

Μετά από μια καριέρα 17 ετών με τους The Gossip, η Beth Ditto αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της solo. Ήδη έχει κυκλοφορήσει ένα single, το «Fire», ενώ ο πρώτος της προσωπικός δίσκος, το «Fake Sugar» θα κυκλοφορήσει από την Capitol Records στις 16 Ιουνίου. Βασική συνεργάτιδα της Ditto στο πρώτα της solo βήματα είναι η παραγωγός Jennifer Decilveo, η οποία στο παρελθόν έχει δουλέψει με την Andra Day και την Ryn Weaver. Όπως εξηγεί η Ditto, παρά τις διαφορές τους, η παραγωγός «ήταν οι ρόδες στα roller skates μου. Τσακωνόμασταν όλη μέρα και το λάτρευα».

Αναμειγνύοντας στοιχεία από blues, pop, rock και soul, η Ditto προσεγγίζει την αγάπη, την απώλεια, την ανασκόπηση αλλά και το να προχωρά κανείς μπροστά με σεξουαλικότητααιχμηρότηταδύναμη και την ομορφιά. Έχοντας μεγαλώσει στο Αρκάνσας, έφυγε για την Ολύμπια της Ουάσιγκτον στα 18 της, ακολουθώντας το καλλιτεχνικό της όραμα. «Ξέφευγα από τα αρνητικά της κουλτούρας του Νότου» εξηγεί η Ditto, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «τώρα που είμαι αρκετά μεγάλη και ευγνώμων για την οικογένειά μου, μπορώ πλέον να εκτιμήσω τα θετικά του περιβάλλοντος όπου μεγάλωσα».

Πέραν των έξι δίσκων που κυκλοφόρησε με τους Gossip, η Ditto έχει δουλέψει με τους Blondie, τον Cerrone και τον DJ Netsky, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Jean Paul Gaultier σε μια plus-size σειρά ρούχων και έχει φωτογραφηθεί για τις καμπάνιες του Marc Jaccobs. Πρόσφατα εμφανίστηκε στα «Νυκτόβια πλάσματα» του Tom Ford.

Το pre-order για το άλμπουμ «Fake Sugar» γίνεται εδώ, ενώ με το  pre-order του ψηφιακού άλμπουμ, οι φανς θα λαμβάνουν άμεσα το πρώτο single του δίσκου, το «Fire».