Ο Keith Richards θυμάται όταν ο Chuck Berry του μαύρισε το μάτι

chuck-berry-keith-richards Universal Pictures/Everett
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones μιλά για τη σχέση αγάπης και σεβασμού με τον «παππού όλων».

Σε ένα αφιέρωμά του στο περιοδικό Rolling Stone στον Chuck Berry, ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Keith Richards μίλησε για τον μουσικό πρωτοπόρο, τον οποίο χαρακτήρισε «τον παππού όλων μας» και «εξαιρετικά ευέλικτο». Στη συνέντευξη, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο Chuck Berry του είχε μαυρίσει το μάτι, κάτι το οποίο αποκάλεσε «την μεγαλύτερή του επιτυχία» .

«Το είδαμε να παίζει κάπου στη Νέα Υόρκη και μετά πήγα στο καμαρίνι του στα παρασκήνια, όπου βρισκόταν η κιθάρα του στη θήκη της. Ήθελα να ρίξω μια ματιά, από επαγγελματικό ενδιαφέρον και όπως παίζω με τις χορδές, μπαίνει ο Chuck και μου ρίχνει μια μπουνιά στο αριστερό μάτι. Κατάλαβα όμως ότι είχα κάνει λάθος. Εάν εγώ έμπαινα στο καμαρίνι μου και έβλεπα κάποιον να παίζει με την κιθάρα μου, θα είχα κάθε δικαίωμα να τον χτυπήσω, καταλαβαίνεις; Εμένα απλά με έπιασαν», αναπόλησε ο Richards.

Συνεχίζοντας, ο κιθαρίστας των Stones μίλησε για τη σχέση που ανέπτυξε με τον Chuck Berry. Όπως εξηγεί, ο Berry «έκανε πράγματα όπως να πετάει από τη σκηνή. Πάντα το εκλάμβανα ως αντίστροφο κομπλιμέντο, σαν ένα σημάδι σεβασμού – ειδάλλως δεν θα είχε ασχοληθεί μαζί μου. Ήταν λίγο δύστροπος, αλλά ταυτόχρονα ήταν ένας πολύ ζεστός άνθρωπος κάτω από όλα και δεν ήταν διατεθειμένος να το δείξει. Υπήρξαν άλλες στιγμές μεταξύ μας όπου καθόμασταν κάνοντας πρόβες και λέγαμε πόσο καλά τα έχουμε βρει μεταξύ μας – ήταν ένα όμορφο, διαφορετικό συναίσθημα».

Αναφορικά με την είδηση του θανάτου του Chuck Berry, ο Richards αποκάλυψε ότι δεν του έκανε τεράστια εντύπωση, αλλά ένιωσε το ίδιο «περίεργο συναίσθημα» που είχε νιώσει όταν πέθανε ο Buddy Holly τo 1959, σε ένα αεροπορικό δυστύχημα. «Ήμουν στο σχολείο και ένας ψίθυρος άρχισε να κυκλοφορεί στην τάξη. Όλοι εξέφρασαν αυτόν τον συλλογικό τρόμο. Ήταν το ίδιο χτύπημα στην  κοιλιά. Με χτύπησε περισσότερο από όσο περίμενα. Αλλά ο Chuck οπωσδήποτε πολέμησε σκληρά. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα το οποίο ελπίζω να μιμηθώ», κατέληξε ο Richards.