Σήμερα ο συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Jens Lapidus στον Ιανό

lapidus-Jens © Anna-Lena Ahlström
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2017

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό».

Ο Σουηδός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Jens Lapidus επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένος του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων Μεταίχμιο, για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, στις 8:30 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο Ianos. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Σερβετά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η μετάφραση διαδοχική. 

Ο Jens Lapidus
Γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1974 στο Χέγκερστεν της Στοκχόλμης όπου και διαμένει με την οικογένειά του (είναι πατέρας τριών παιδιών). Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως συνήγορος υπεράσπισης σε ένα από τα πιο γνωστά δικηγορικά γραφεία της Στοκχόλμης. Συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στον αγώνα κατά των παράλογα μακροχρόνιων ποινών φυλάκισης που συνοδεύονται από απαγόρευση επισκέψεων.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Στα ελληνικά έκανε ντεμπούτο με την τριλογία «Στοκχόλμη νουάρ» που αποτελείται από τους τίτλους Εύκολο χρήμα, Μη μασάς και Μεγάλη ζωή (εκδ. Ψυχογιός). Η δεύτερη τριλογία «Τέντι & Έμελι» αποτελείται μέχρι στιγμής από δύο τίτλους: Αίθουσα VIP (Μεταίχμιο 2016) και Στοκχόλμη (Μεταίχμιο 2017), ενώ το τρίτο βιβλίο με τίτλο Top Dog θα κυκλοφορήσει στη Σουηδία στις 15 Ιουνίου 2017. Ο Lapidus έχει γράψει επίσης ένα βιβλίο διηγημάτων με τίτλο Η μαμά προσπάθησε (2012) και ένα κόμικ που κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο Gängkrig 145 (Πόλεμος συμμοριών 145), σε συνεργασία με τον σκιτσογράφο Πέτερ Μπέργτινγκ.
Το 2015 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Σουηδικής Ακαδημίας Συγγραφέων Αστυνομικού.
Το 2008, το περιοδικό μόδας King τον ανακήρυξε τον πιο καλοντυμένο άντρα της Σουηδίας. Το ίδιο περιοδικό, το 2012, τον είχε κατατάξει έβδομο ανάμεσα στους γνώστες της ανδρικής μόδας.

Info
Ιanos 
Σταδίου 24, Αθήνα
Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, στις 8:30