7 + 1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για τον Stephen King

7-kai-1-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-ton-stephen-king-pragmata-pou-isos-de-gnorizete-gia-ton-stephen-king

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ο …άρχοντας του τρόμου, Stephen King έχει καταφέρει τα τελευταία 40 χρόνια να επαναπροσδιορίσει την έννοια του θρίλερ στη λογοτεχνία. Με τη γραφή του να είναι πιο «σπλάτερ» ακόμα και από ταινία του Mario Bava και του Lucio Fulci μαζί, ίσως είναι καιρός να αποκαλύψουμε τις πιο σκοτεινές πτυχές του …σκοτεινού αμερικανού συγγραφέα.

Νούμερο 1: Ο μοναδικά μακάβριος κύριος King έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική, για αυτό και είναι μέλος μίας μπάντας, με το όνομα «The Rock-Bottom Remainders». Η συγκεκριμένη μπάντα δε, είναι ξεχωριστή καθώς όλα τα μέλη της είναι …συγγραφείς. Dave Barry, Matt Groening Amy Tan, και James McBride πλαισιώνουν τον Stephen King στη σκηνή, ο οποίος έχει δηλώσει ωστόσο, ότι δεν θα εγκατέλειπε τη συγγραφή για να γίνει full-time κιθαρίστας. Χαρακτηριστική είναι και η ατάκα του …αφεντικού Bruce Springsteen, ο οποίος είπε στον Stephen King «Η μπάντα σου δεν είναι τόσο κακή…αλλά ούτε και τόσο καλή».

Νούμερο 2: Η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε επίσης στη συνεργασία με τον John Mellencamp, με τον οποίο έγραψε το….στοιχειωμένο μιούζικαλ «The Ghost Brothers of Darkland County», που ανέβηκε στην Ατλάντα την άνοιξη που μας πέρασε.

Νούμερο 3: Αλλά η σχέση του Stephen King με τα μουσικά δρώμενα, έχει ακόμα ένα πιο «σκοτεινό» μυστικό να διηγηθεί. Ο «βασιλιάς του τρόμου» Stephen King ένωσε τις δυνάμεις του με τον «βασιλιά της ποπ», Michael Jackson, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και το αποτέλεσμα ήταν ένα 40λεπτο video με τον τίτλο «Ghosts». Σύμφωνα με την ιστορία θυμωμένοι χωρικοί επιτίθενται στον Jackson επειδή διαφθείρει τους νέους. Μετά το θάνατο του Michael Jackson, ο King έγραψε για την εμπειρία του αυτή στο Entertainment Weekly.

Νούμερο 4: Αν νομίζετε ότι ο Stephen King κάθεται κλεισμένος και απομονωμένος πίσω από έναν υπολογιστή, αφήνοντας τη φαντασία του να οργιάζει, απατάσθε οικτρά καθώς είναι και επιχειρηματίας. Μάλιστα είναι ιδιοκτήτης 2 ραδιοφωνικών σταθμών. Με τη σύζυγό του Tabitha, έχουν «καταλάβει» τα ραδιοκύματα της Bangor, στο Maine ενώ στην ιδιοκτησία τους περιλαμβάνεται και το Zone Radio Group, όμιλος στον οποίο ανήκει και ο νούμερο ένα rock σταθμός WKIT αλλά και το πρωτοποριακό ραδιόφωνο The Pulse, με συζητήσεις και αθλητικά.

Νούμερο 5: Η θρυλική ηρωίδα του Carrie White, από το ομώνυμο βιβλίο του, έχει γεννηθεί την ίδια μέρα με τον δημιουργό της Stephen King. Και οι δύο έχουν γενέθλια στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά η Carrie είναι 15 χρόνια νεότερη.

Νούμερο 6: Αν και το υπέροχο «Misery», που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, εκδόθηκε από τον Stephen King το 1987, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο Richard Bachman εργαζόταν πάνω σε ένα μυθιστόρημα με τον ίδιο ακριβώς τίτλο από το 1985. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Richard Bachman δεν είναι άλλος από το λογοτεχνικό ψευδώνυμο του …Stephen King.

πηγή: www.imdb.com

Νούμερο 7: Έχει κόρη…υπουργό, ή σχεδόν υπουργό. Ενώ οι δύο γιοί του Stephen King, Owen και Joe, ακολούθησαν την οικογενειακή παράδοση της συγγραφής, η μεγαλύτερη κόρη του King, επέλεξε να γίνει ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των gay. Έτσι λοιπόν η Naomi, είναι Υπουργός της Καθολικιστικής Ένωσης ή κάτι τέτοιο. Σε μία συνέντευξή της μάλιστα δήλωσε ότι για την πίστη της αντλεί έμπνευση από τον πατέρα της, ο οποίος συχνά τους διάβαζε την Βίβλο, όταν ήταν μικρά παιδιά.

Bonus: Αν πάλι δεν σας φάνηκε καμία από τις παραπάνω πληροφορίες, αρκετά ενδιαφέρουσα να σας πω μόνο ότι ο Stephen King πουλάει τα δικαιώματα για τις μικρές ιστορίες του μόνο 1 δολάριο. Πολύ σωστά διαβάσατε 1 μόλις δολάριο, εφόσον όμως είστε φαν του και... wanna be κινηματογραφιστής. Εάν διαθέτετε αυτά τα λιγοστά προσόντα, ο αμερικανός συγγραφέας θα σας επιτρέψει να «υιοθετήσετε» μία από τις ιστορίες του και να πάρετε τα δικαιώματα της, αφού πρώτα βέβαια, του στείλετε μια ολοκληρωμένη κόπια του έργου σας για να την προσθέσει στο ράφι με τα άλλα «Dollar Babies», τα κινηματογραφικά παιδιά του 1 δολαρίου δηλαδή. Καλή επιτυχία.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ