O άνθρωπος που φωτογράφισε τα 70s έρχεται στον Δαναό

david-bowie-kai-mick-ronson

David Bowie και Μick Ronson φωτογραφημένοι από τον Mick Rock.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Στο πλαίσιο του En Lefko Film Festival, θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο μιας από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής βιομηχανίας.

Το εξώφυλλο του «Transformer» του Lou Reed. To εξώφυλλο του «Raw Power» των Iggy and the Stooges. Οι Queen. Ο Bowie. Η Debbie Harry. Ο Syd Barrett. Πώς συνδέονται όλοι αυτοί οι θεοί της μουσικής; Η απάντηση βρίσκεται στο μουσικό ντοκιμαντέρ «Σεξ, ναρκωτικά και φωτογραφίες» (SHOT! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock), που θα προβληθεί στον Δαναό το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 19.45.

Τwitter

Ο Mick Rock ή αλλιώς The man who shot the seventies

Ο άνθρωπος που στον φακό του αποτύπωσε την ιστορία της ροκ μουσικής, ο Mick Rock (το όνομα του είναι αληθινό) και που τράβηξε μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες των μεγαλύτερων καλλιτεχνών, ξεδιπλώνει το κουβάρι της ταραχώδους καριέρας και του ευρηματικού του μυαλού σε ένα φιλμ όπου παρουσιάζει τα πράγματα μέσα από τη δική του οπτική.

Pinterest / Mick Rock

H Debbie Harry ποζάρει για τον φακό του Mick Rock.

Pinterest / Mick Rock

Το ίδιο και ο Lou Reed...

Για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζατε αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχετε έρθει σε επαφή με μερικά από τα έργα του, το ντοκιμαντέρ «Σεξ, ναρκωτικά και φωτογραφίες» είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα γι αυτόν τον συγκλονιστικό τύπο, που τα έζησε όλα όταν συνέβησαν, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην ιστορία που ξέρουμε σήμερα. Μέσα από το πηγαίο χιούμορ και τις καίριες παρατηρήσεις του, ο Mick Rock αφηγείται ιστορίες για τους θρύλους που φωτογράφισε και για τις στιγμές που μοιράστηκε μαζί τους.

Στο κινηματογραφικό αυτό rock’n’rollercoaster θα ασχοληθούμε με μερικούς από τους καλούς φίλους του Rock, όπως οι Lou Red, David Bowie, Syd Barrett, Iggy Pop, θα χορτάσουμε ωραίες μουσικές και θα «χαθούμε» σε μια εποχή που σημάδεψε για πάντα τη μουσική που ακούμε σήμερα και την κουλτούρα μας γενικότερα.

To 1ο Εn Lefko Film Festival θα διαρκέσει από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2017, με προβολές στο Ιντεάλ, το Δαναό, το Ελληνίς, το Bios και την Τεχνόπολη. Μια διοργάνωση της Frontstage S.A. και του ραδιοφωνικού σταθμού En Lefko 87,7. Περισσότερες πληροφορίες στο www.elff.gr