Σοκολάτα κατά του...βήχα!

sokolata-kata-toubixa

ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Αν σας ξανακατηγορήσουν πως τρώτε πολλές σοκολάτες, δείξτε τους το παρακάτω άρθρο, που αποκαλύπτει πως η σοκολάτα "κόβει" τον βήχα!

Νέα έρευνα στον τομέα των φαρμάκων έδειξε ότι ένα χημικό συστατικό που περιέχει το κακάο, μπορεί να χρησιμεύσει για την παρασκευή φαρμάκου κατά του επίμονου βήχα.

Οι επιστήμονες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της έρευνας για ένα φάρμακο που θα περιέχει θεοβρωμίνη, η οποία βρίσκεται στους σπόρους του καρπού του κακαόδεντρου και σταματά τον βήχα ευκολότερα καθώς εστιάζει στα πνευμονογαστρικά νεύρα, στα οποία οφείλεται ο επίμονος βήχας. Το φάρμακο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια και να καταπολεμήσει τον επίμονο βήχα που μπορεί να οφείλεται σε κάποια χρόνια πνευμονική πάθηση, είτε σε κρυολόγημα.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται ως τώρα, περιέχουν κωδεϊνη, που είναι οπιούχο ναρκωτικό και δε συνίσταται για άτομα κάτω των 18.

Το νέο φάρμακο θα είναι άγευστο και θα μπορεί να καταναλώνεται και από εκείνους στους οποίους δεν αρέσει η σοκολάτα. Ονομάζεται BC1036 και θα παρασκευαστεί από τη βρετανική εταιρεία SEEK.

Ο Manfred Scheske, CEO στην SEEK είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανακοινώνω το πρώιμο στάδιο παρασκευής του BC1036, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να επιδρά σημαντικά στη θεραπεία του επίμονου βήχα και να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πασχόντων από αυτόν».

Κάθε χρόνο στη Βρετανία σχεδόν 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από έντονο βήχα, που μπορεί να διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες.