Πάμε για τηγανιτές... μπίρες;

pame-gia-tiganites-mpires

ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Βάζουμε μπίρα μέσα σε ένα αλατισμένο κομμάτι ζύμης και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 20 δευτερόλεπτα, χρόνος αρκετός ώστε να δημιουργηθεί ένα αλκοολικό παρασκεύασμα.

Βάζουμε μπίρα μέσα σε ένα αλατισμένο κομμάτι ζύμης και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 20 δευτερόλεπτα, χρόνος αρκετός ώστε να δημιουργηθεί ένα αλκοολικό παρασκεύασμα. Όταν το δαγκώσει κανείς, η ζεστή μπίρα αναμειγνύεται με τη ζύμη και δημιουργεί την τέλεια γεύση.

...ή τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζεται ο Mark Zable, ο εφευρέτης της τηγανιτής μπίρας, που όπως λέει, του πήρε τρία χρόνια για να τελειοποιήσει τη συνταγή της, την οποία αποκάλυψε σε έναν γαστρονομικό διαγωνισμό στο Τέξας των ΗΠΑ.

Πέντε κομμάτια τηγανισμένης μπύρας -που θυμίζουν ραβιόλια- θα πωλούνται έναντι 5 δολαρίων και η Επιτροπή Αλκοολούχων Προϊόντων του Τέξας έχει αποφανθεί ότι οι άνθρωποι που θα τα δοκιμάσουν θα πρέπει να είναι ηλικίας άνω των 21 ετών.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της μπίρας αυτής, «κανείς δεν μπόρεσε να τηγανίσει υγρό στο παρελθόν. Αν το δοκιμάσετε, θα δείτε ότι είναι σαν να τρώτε μία μπουκιά ζεστό κουλούρι pretzel και μετά να πίνετε μία τζούρα μπύρας»!