Ανοίξτε... φύκι και δοκιμάστε uramaki
Nιgiri, sashimi, miso, uramaki. Νόστιμες, αλλά... άγνωστες λέξεις; Όχι πια, αφού το «λεξικό» του sushi και τα μυστικά της παρασκευής του αποκαλύπτονται, μέσα από μια σειρά συναντήσεων στο Divani Apollon Palace & Spa.
Nιgiri, sashimi, miso, uramaki. Νόστιμες, αλλά... άγνωστες λέξεις; Όχι πια, αφού το «λεξικό» του sushi και τα μυστικά της παρασκευής του αποκαλύπτονται, μέσα από μια σειρά συναντήσεων στο Divani Apollon Palace & Spa.
Κάθε Τετάρτη από τις 3 Νοεμβρίου, όσοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις παρασκευαστικές ικανότητές τους γύρω από το sushi, θα μπορούν να μυηθούν στα μυστικά της ιδιαίτερης αυτής κουζίνας της Ανατολής, από τον sushi chef Γιώργο Ανδρουτσόπουλο. Μπορεί να είναι οικεία στους Έλληνες η φράση «ανοίγουμε φύλλο», οι Ιάπωνες όμως, «ανοίγουν φύκια» και το κοινό καλείται να τυλίξει ρολά και να μάθει την τέχνη παρασκευής τους.
Στη σειρά μαθημάτων θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του sushi και οι τεχνικές που απαιτούνται για το φιλετάρισμα του ψαριού και τη δημιουργία του ειδικού ρυζιού αλλά θα παρασκευαστούν παράλληλα και όλων των ειδών τα sushi σε πραγματικό χρόνο, υπό την επίβλεψη του chef.
Τελειώνοντας, όπως επιβάλλει η καλή μαθητεία, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους με τη συνοδεία sake, χωρίς κριτές και αυστηρή επιτροπή.
Ξεκινώντας από αυτήν την Τετάρτη και για τις τρεις ακόμα Τετάρτες (10, 17&24/11), το ραντεβού με την γοητευτική ιαπωνική κουζίνα θα είναι σταθερό, στον χώρο του Divani Apollon Palace & Spa στο Καβούρι.
Ακονίστε τα chopsticks, οπλιστείτε με καλή διάθεση και ξεκινήστε το γευστικό ταξίδι στις ασιατικές γεύσεις.
Πληροφορίες: Divani Apollon Palace & Spa, οδός Αγίου Νικολάου & Ηλιου, Καβούρι, 210 8911900, 6 μ.μ , είσοδος 20 ευρώ.







