«Μαύρο Πρόβατο»: μεζέδες και ελληνικά πιάτα σε ατμόσφαιρα με σύγχρονη διάθεση
Η επιμονή στην ποιότητα, η εντιμότητα των εμπνευστών του σε οτιδήποτε αφορά τη γαστρονομία και η ευαισθησία απέναντι στη σημερινή οικονομική κρίση, κάνουν ξεχωριστό το «Μαύρο Πρόβατο» του Press Cafe.
Ελληνική δημιουργική κουζίνα, απολύτως πιστή στις ελληνικές ιδιαίτερες πρώτες ύλες, παραδοσιακά, αγαπημένα πιάτα, με μικρές, σύγχρονες πινελιές, σε ένα περιβάλλον το οποίο ανταποκρίνεται στη σημερινή αισθητική και τις ανάγκες μας, όλα αυτά χαρακτηρίζουν το «Μαύρο Πρόβατο» -το νέο απόκτημα του πολύ ποιοτικού και γνωστού σε όσους κινούνται στο κέντρο Press Café στο Παγκράτι- ένα εστιατόριο που διαφέρει από τα συνηθισμένα.
Οι εμπνευστές του, Ευδοξία Πάντου και Νίκος Κρασσάς, έχουν διατηρήσει τη φιλοσοφία που διακατέχει το Press Café όλα αυτά τα χρόνια –καλή ποιοτική κουζίνα με συνέπεια στη διάρκεια. Τραπέζια μέσα και έξω –με τα έσω να ενώνονται με του πεζοδρομίου- σε μια γειτονιά ζωντανή: όποιος περνάει χαιρετάει την Ευδοξία, ψυχή του χώρου, που απλόχερα και αυθόρμητα, σε καλωσορίζει, είτε σταθείς εκεί είτε όχι.
Η μουσική, ελληνική και όχι μόνο, σε τόνους ρυθμικούς και απαλούς, συνοδεύει διακριτικά τη γευστική απόλαυση, προσδίδοντας ξεχωριστή διάθεση στην επιθυμία του καθενός.
Η Ολλανδή interior designer Λιάν Βερμέερ κατάφερε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αφαιρετική απλότητα που προσδίδει άνεση, με την απαραίτητη ελκυστική ζεστασιά του ξύλου και άλλων λεπτομερειών, που απαιτούνται για να απολαύσετε το γεύμα σας σε θερμό κλίμα –όπως θα το ονειρευόσασταν με τους καλούς σας φίλους.
Όσο για τις γεύσεις, ο σεφ Νίκος Μεντής ανακατεύει, ψάχνει, αλλάζει και καταλήγει σε πολλά, διαφορετικά και ευφάνταστα. Από τα μαγικά του παιχνίδια, ξεχωρίζουν και διακρίνονται:
• Ο κλασικός γαύρος μαρινάτος, απαλός και έντονος για να ξεκινήσετε το ποτό σας.
• Το γνωστό ανατολίτικο χιουνκιάρ μπεγιεντί, το μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας που λιώνει στο στόμα.
• Το καραμαλίδικο λουκάνικο, από τη Δράμα φερμένο για τους πιο μερακλήδες.
• Η υπέροχη σαρικόπιτα με ξυνομυζήθρα από τα Χανιά και μέλι –η πλούσια μυζήθρα που ξεχειλίζει από την πρώτη κιόλας μπουκιά.
• Οι γαρίδες με μαραθόριζα και ούζο για τους πιο απαιτητικούς, που θέλουν να «ταξιδέψουν» σε θαλασσινές γεύσεις.
• Τα ελληνικά κρασιά, γλυκόπιοτα και αντάξια των καλύτερων σε τιμές για πολλές επαναλήψεις χωρίς… δισταγμό (Λευκό Μοσχοφίλερο Κτήμα Τσελέπου και Κόκκινο –μίξη Cabernet Sauvigon, Merlot και Παμίτης από την Ξάνθη).
• Ατόφια ρακί από τις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης.
• Βελούδινο ρακόμελο από τα Χανιά.
• Ούζο για κάθε γούστο, με το Ούζο Αδολο και το Πιτσιλαδή να προεξάρχουν.
• Αυθεντική χιώτικη Μαστίχα.
• Και φυσικά, φρεσκοψημένο ψωμί σε αφθονία.
• Γλυκά- έκπληξη: σπιτικά του κουταλιού με γιαούρτι αλλά και το ξενοφερμένο σουφλέ στην πιο καλή του έκδοση.
Πληροφορίες: «Το Μαύρο Πρόβατο», Αρριανού 33 Παγκράτι, τηλέφωνο: 210 7223469, www.facebook.com/TomavroprovatotouPressCafe , www.twitter.com/ToMavroProvato . Ανοιχτά κάθε μέρα, από τη μία το μεσημέρι μέχρι μία το βράδυ και τις Κυριακές από μία μέχρι τις επτά, για την πιο απολαυστική σχόλη.






