Ένα «Ροζ Φλαμίνγκο» στο κέντρο της Αθήνας

pink-flamingo

Bao bun με διαφορετική γέμιση κάθε εβδομάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2017

Ανήκει στον Βασίλη Καλλίδη και για την ακρίβεια είναι το νέο στέκι του διάσημου σεφ, στο οποίο θα μπορεί κάποιος να βρίσκει διάφορα είδη dim sum, δηλαδή κινέζικο street food στον… ατμό.

Εδώ και μερικές ημέρες, η οδός Σκούφου πάνω από το Σύνταγμα έχει γίνει λίγο πιο ροζ, αφού το Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη άνοιξε τις πόρτες του για να συστήσει κάτι από την κινέζικη κουλτούρα στο κοινό της Αθήνας.

Στο Pink Flamingo θα βρείτε κυρίως dim sum, δηλαδή κινέζικα ντάμπλινγκ ατμού (μικρές μπάλες ζύμης με γέμιση), τα οποία αποτελούν αδυναμία του εμπνευστή του Pink Flamingo, αλλά και ψωμάκι ατμού, το λεγόμενο bao bun, όλα με δικές τους ξεχωριστές γεμίσεις.

Το επιδόρπιο του Pink Flamingo

Συγκεκριμένα, τα dim sum έχουν 3 διαφορετικές εκδοχές, μία εκ των οποίων είναι vegan με αρακά, φακές και γλυκοπατάτα και οι άλλες δύο για κρεατοφάγους με κοτόπουλο και γαρίδα, αλλά και με χοιρινό και τζίντζερ. Τα bao bun θα είναι διαφορετικά και απρόβλεπτα κάθε εβδομάδα, ενώ για επιδόρπιο σας περιμένει παγωτό βανίλια με σάλτσα μάνγκο και fortune cookie καρύδα.

Έτσι θα έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στη γαστρονομική κινέζικη κουλτούρα του… δρόμου και -γιατί όχι- θα πιείτε μια κινέζικη μπίρα στην υγειά της.

Info
Pink Flamingo
Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
210 3316177