Mary Pickford: για κοκτέιλ και θαλασσινές γεύσεις με θέα τη θάλασσα

mary-pickford
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το Βαρούλκο και το Baba au Rum ξεκινούν μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι και φτιάχνουν ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ένα νέο μπαρ στον Πειραιά στην ταράτσα του Varoulko Seaside.

Φέτος το καλοκαίρι κατεβαίνουμε Πειραιά και ανεβαίνουμε στην ταράτσα του Varoulko Seaside, όπου η ομάδα του Baba au Rum και η ομάδα του Βαρούλκου, δύο από τις πιο δυνατές παρουσίες στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία.

Η εμπειρία, φυσικά περιλαμβάνει κοκτέιλ με την υπογραφή του Θάνου Πουρναρούς και θαλασσινές γεύσεις της ομάδας του Βαρούλκου με τον Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκο που τα συνοδεύουν. Το νέο bar concept έχει το όνομα και τη λάμψη της Mary Pickford, της μυθικής χολιγουντιανής σταρ που μεσουρανούσε στην καρδιά της αρτ ντεκό και των υπερατλαντικών ταξιδιών.

«Το concept γεννήθηκε την στιγμή που κοιτάξαμε τη θέα από την οροφή του Βαρούλκου», λέει ο Θάνος Προυναρούς. «Το μυαλό μας αφέθηκε στις αισθήσεις και ταξίδεψε νοερά σε μακρινές θάλασσες και λιμάνια. Με διάθεση λογοτεχνική αναζητήσαμε τον μυθιστορηματικό μας εαυτό και τον βρήκαμε να κοιτά τα κύματα από την κουπαστή ενός υπερωκεανείου. Από αυτά που στις αρχές του αιώνα ένωναν τις ηπείρους, διακοσμημένα με απαράμιλλη αισθητική. Έναν τέτοιο χώρο θελήσαμε να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας».

Η... ένοχη τριάδα: Θάνος Προυναρούς, Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Παρίκος

Στην ταράτσα του Varoulko Seaside σας περιμένει η μαγευτική θέα του Μικρολίμανου που φτάνει μέχρι τη φωτισμένη Ακρόπολη και σε αυτή ακριβώς τη θέα, τα αρώματα των εξωτικών φρούτων μπλέκονται με τα προκλητικά bitters, τα βότανα, τα ψαγμένα spirits και τα δημιουργικά finger food, που κλείνουν μέσα τους μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο σεφ που πάντρεψε τη θαλασσινή κουζίνα με τη γαστρονομία στην Ελλάδα, μετράει φέτος τριάντα χρόνια δυναμικής παρουσίας του με το Βαρούλκο και δεκαπέντε χρόνια διάκρισης με αστέρι Michelin. Εδώ και χρόνια είναι ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Θάνος Προυναρούς είναι από τους πρώτους που έφεραν την κουλτούρα των cocktail στην Ελλάδα και το μπαρ του Baba au Rum βρίσκεται σταθερά στα World’s 50 Best Bars τα τελευταία χρόνια. Δραστήριος στο εξωτερικό, με πολλές συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ως κριτής, υπηρετεί την κουλτούρα του fine drinking.

Δύο μεγάλα ονόματα συναντιούνται σε ένα και μας κατεβάζουν Μικρολίμανο σε μια καλοκαιρινή εμπειρία που σίγουρα ακούει στο όνομα Mary Pickford.

Info
Mary Pickford Bar
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς
210 4123308.