Εκλεκτοί σεφ μαγειρεύουν με τοπικά μεσσηνιακά προϊόντα
Ένα πρωτοποριακό concept γαστρονομίας με μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίες που βασίζονται στη «Δίαιτα Ωμέγα» ετοιμάζει το Costa Navarino στο εστιατόριο Omega.
Το «Omega», που πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2011 στο resort Costa Navarino, είναι ένα πρωτοποριακό concept γαστρονομίας, στο οποίο καταξιωμένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργούν μενού και παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής με βάση τη «Δίαιτα Ωμέγα».
Το Omega επιστρέφει και φέτος στο Costa Navarino κάνοντας μία ιδιαίτερη πρόταση που προάγει την υγιεινή διατροφή, ενισχύοντας παράλληλα και την έμφαση που δίνει ο συγκεκριμένος προορισμός σε χώρους που συνδυάζουν την υψηλή γαστρονομία με τα αγνά υλικά που βρίσκονται σε αφθονία στην περιοχή.
Οι καλεσμένοι chefs θα εκπαιδεύσουν και θα διδάξουν στους επισκέπτες τις βάσεις της «Δίαιτας Ωμέγα», ενώ παράλληλα θα ετοιμάσουν κι ένα ειδικό μενού το οποίο θα μπορούν να δοκιμάσουν όσοι βρεθούν στο εστιατόριο, προκειμένου να γνωρίσουν τα πολλαπλά οφέλη της υγιεινής διατροφής.
Οι προτάσεις του Omega, βασίζονται κυρίως σε τοπικά και εποχιακά συστατικά, καθώς και σε προϊόντα από τους βοτανόκηπους και λαχανόκηπους της Costa Navarino. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν ισορροπημένη αναλογία σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, η οποία συναντάται στην παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων εδώ και αιώνες και της οποίας τα οφέλη έχουν αναγνωριστεί μέσα από πλήθος επιστημονικών μελετών.
Οι διακεκριμένοι σεφ που επισκέπτονται το Costa Navarino, παρουσιάζουν την τεχνογνωσία, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους, μέσα από το συνδυασμό των μενού και των μαθημάτων. Φέτος συμμετέχουν οι Konstantin Filippou (13-27 Ιουλίου), Λευτέρης Λαζάρου (10-18 Αυγούστου), Ronny Portoulidis (19-30 Αυγούστου) και Έκτορας Μποτρίνι (31 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου).
Πληροφορίες: Omega, Navarino Dunes, Costa Navarino, Μεσσηνία, 272 3097 000, 27230 91130, www.costanavarino.com , www.omegacostanavarino.com .







