Πέντε ταβέρνες για να απολαύσετε φαγητό και θάλασσα

salata-taberna-thalassa-kalokairi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Είτε η όρεξή σας τραβάει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, είτε μεζεδάκια, είτε επιμένετε στο κρέας, η θάλασσα δεν πρέπει να λείπει από το γεύμα σας αυτή την εποχή. Χορτάστε τη απολαμβάνοντας το φαγητό σας, σε πέντε ταβέρνες που σας την παρέχουν άπλετη, από 15-20 ευρώ το άτομο.

Ταβέρνα Ρεμέντζο, Αρτέμιδα
Αν βρεθείτε για φαγητό στην Αρτέμιδα, το Ρεμέντζο θεωρείται μια από τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής για θαλασσινά και μεσογειακή κουζίνα, ακριβώς δίπλα στο κύμα. Εκτός από τα φροντισμένα πιάτα του, τις καλές μερίδες του και τις «βατές» τιμές του, το Ρεμέντζο έχει άλλο ένα ατού: το γρήγορο και ευγενικό σέρβις του που κλέβει τις εντυπώσεις. Info: Λεωφόρος Βραυρώνος 12, Αρτέμιδα, 2294 088880.

Λιμανάκι-Το ουζερί του Γιώργου, Κερατσίνι
Βρίσκεται επάνω στη θάλασσα του Κερατσινίου, σε ένα γραφικότατο λιμανάκι και κατέχει την Τέχνη των θαλασσινών, με ιστορία που πάει χρόνια πίσω από το 1968. Είναι αποκομμένο από το θόρυβο της πόλης και μέσα σε ένα περιβάλλον που μυρίζει θάλασσα, προσφέρει ένα πλούσιο μενού από ξεχωριστούς και νοστιμότατους ουζομεζέδες, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ του, από χταποδοκεφτέδες και σαγανάκι γαρίδας μέχρι καραβιδόψιχα και φυσικά, μύδια, χταπόδι, κυδώνια και αχινοσαλάτα. Info: Λιμανάκι ΔΕΗ, Πελοποννήσου και Προποντίδος 1, Κερατσίνι, 210 4004721.

Ο Ηλίας, Σούνιο
Φανταστείτε να βρίσκεστε κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, με τη θάλασσα να χορταίνει το μάτι και μοναδικές γεύσεις θαλασσινών και μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών να χορταίνουν τις ορέξεις σας, μπροστά στα καταγάλανα νερά και τα αρώματα του απέραντου γαλάζιου. Όλο αυτό μπορεί να ξεφύγει από τη φαντασία και να γίνει πραγματικότητα στην ψαροταβέρνα Ο Ηλίας στο Σούνιο, η οποία ακολουθεί από το 1944 την οικογενειακή παράδοση και προσφέρει φρέσκο ψάρι σε μια μικρή απόδραση από το κέντρο της Αθήνας. Info: Παραλία Σουνίου,  Σούνιο, 22920 39114, 6936 811616.

Ψαρού, Σαρωνίδα
Με στυλ μοντέρνας ταβέρνας και ακριβώς δίπλα στη θάλασσα της Σαρωνίδας, η Ψαρού σερβίρει πιάτα όμορφα στημένα, με φρέσκες πρώτες ύλες και γρήγορη εξυπηρέτηση. Στις γεύσεις της θα βρείτε αχνιστά μύδια με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό, ρεβιθάδα κυκλαδίτικη, θράψαλο στη σχάρα, γαριδομακαρονάδα και πολλές ακόμη θαλασσινές και μη γεύσεις. Info: 46ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σαρωνίδα, 2291 055171.

Τα Κατσαρολάκια, Πασαλιμάνι
Σε έναν φιλόξενο και απέριττο χώρο, στην Ακτή Μουτσοπούλου του Πειραιά, τα Κατσαρολάκια σερβίρουν μεζέδες ποιοτικής ελληνικής κουζίνας, αλλά και μακαρονάδες, κρεατικά, σαλάτες εποχής και σπέσιαλ μερίδες. Στους μεζέδες του θα βρείτε πολλούς θαλασσινούς, όπως μύδια αχνιστά με πιπεριά και μουστάρδα, σαγανάκι γαρίδα με σάλτσα ούζου, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος, αλλά και κλασικά και αγαπημένα ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη, φέτα μπουγιουρντί κ.ά. Κι αν θέλετε να τη βγάλετε πιο οικονομικά και κρεατοφαγικά, προτιμήστε την ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα, η οποία, όπως θα διαπιστώσετε, είναι για παραπάνω. Info: Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πειραιάς, 210 4100609.