Η Μύκονος έχει πλέον τη δική της μπίρα

mikonu-mpira
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το νησί των ανέμων και ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό αποκτά επιτέλους τη δική του μπίρα Mikonu και απολαμβάνει το καλοκαίρι με έξτρα άρωμα και φρεσκάδα.

Το ολοκαίνουργιο ζυθοποιείο Μυκόνου, Mykonos Brewing Company, που ξεκίνησε τη λειτουργία του λίγες μέρες πριν το φετινό Πάσχα, έχει πλέον παραδώσει στους λάτρεις της μπίρας του νησιού το νέο ζύθο με ντόπια υπογραφή.

Το ζυθοποιείο βγάζει την καλοκαιρινή, χρυσαφένια Αμερικάνικη Pale Ale, με απαλή γλυκόπικρη γεύση, έντονο άρωμα λυκίσκου και επίγευση καραμέλας, που στη μύτη βγάζει κάτι από μάνγκο, εσπεριδοειδή και πευκοβελόνες, όπως επίσης και τη βέλγικου στυλ Blonde Saison με αρώματα μπανάνας, τριαντάφυλλου και κίτρου και γεύση μαύρου πιπεριού, σύκου και καραμέλας μπισκότου, με μέτρια πικράδα.

spyros paloukis

Το ζυθοποιείο της Μυκόνου, πίσω από το οποίο βρίσκονται οι ζυθοποιοί Άγγελος Φερούς και Janos Bako, ο καταξιωμένος οινολόγος Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο έμπειρος πωλητής Γιάννης Μυζάλης, δεν θα μπορούσε να μην έχει φροντισμένη αισθητική και καλαισθησία. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από τις φιάλες του, ενώ σκοπεύει στο μέλλον να συστηθεί και στον κόσμο, κάνοντας ξεναγήσεις στους επισκέπτες του και γευσιγνωσίες.

Μέχρι εδώ ήταν τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι η μπίρα Mikonu φέτος το καλοκαίρι θα κυκλοφορεί μόνο στη Μύκονο, αν και πιθανότατα στη συνέχεια θα βάλει μπρος και για την Αθήνα, οπότε μπορούμε να ετοιμάζουμε σιγά-σιγά τα ποτήρια μας.

Ιnfo
www.mikonu.gr