Πέντε στάσεις για δροσερό σούσι στην Αθήνα

sousi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Δροσερό ωμό φιλεταρισμένο ψάρι, νόστιμα rolls, σαλάτα… Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να δροσιστείτε τώρα που οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο;

Το σούσι, εκτός του ότι κρατά όλους τους Ιάπωνες νέους για πάντα, είναι μια πολύ καλή και ελαφριά επιλογή τώρα το καλοκαίρι. Σούσι θεωρείται το πιάτο που περιλαμβάνει ξιδάτο ρύζι (σάρι), το οποίο συνδυάζεται με ωμά θαλασσινά και λαχανικά και συχνά σερβίρεται με πικλαρισμένο τζίντζερ, wasabi και σάλτσα σόγιας. Στο σούσι εντάσσονται τα μάκι σούσι (τα τυλιχτά rolls με φύκι), το νιγκίρι σούσι που αποτελείται από μία βάση κρύου, μη σπυρωτού ρυζιού, πάνω στο οποίο υπάρχει μια λεπτή φέτα ωμού ψαριού συνδυασμένη συνήθως με φύκια και το νάρε σούσι, μια παραδοσιακή μορφή ζυμωμένου σούσι, όπου το ψάρι, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί το δέρμα και τα εντόσθια, τοποθετείται μέσα σε ξινό ρύζι, που παράγει γαλακτικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του ζυμώνει και το ψάρι. Στην ευρύτερη κατηγορία εντάσσουν πολλοί και το σασίμι δηλαδή φέτες φιλεταρισμένου ψαριού (συνήθως τόνου ή σολομού), αν και στην πραγματικότητα το σασίμι δεν είναι σούσι και στην Ιαπωνία σερβίρεται συνήθως στην αρχή ενός γεύματος, πριν το σούσι. Επειδή, όμως, η Ιαπωνία μας πέφτει λίγο μακριά, ας δούμε πού μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω σαν να βρισκόμαστε στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

The Sushi Bar
Με εμπειρία 20ετίας στο σούσι, το Sushi Bar σας προσφέρει άπειρες επιλογές από maki, nigiri και sashimi, με κάθε τι που θα φτάνει στο τραπέζι σας να είναι χειροποίητο, προσεκτικά διαλεγμένο και φιλεταρισμένο από τρεις sushi masters, αλλά και τα περιβόητα sushi burger που αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία, με ρύζι και θαλασσινά. Στο Sushi Bar θα βρείτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας από την εκλεκτή αυτή νοστιμιά της γιαπωνέζικης κουζίνας κι αν είστε τολμηροί, βάλτε στοιχήματα για το πόσα rolls μπορείτε να φάτε με 22 ευρώ. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Sushi Bar εδώ. Info: www.thesushibar.gr από 25 ευρώ το άτομο.

Koi sushi bar
Πρόκειται για αλυσίδα… σουσάδικων σε όλη την Αθήνα, η οποία προσφέρει σούσι σε πιο low budget τιμές, σε άνετο και χαλαρό περιβάλλον, με εστιατόρια στο Χαλάνδρι, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Βούλα, στη Γλυφάδα, το Σύνταγμα, τον Πειραιά, τα Μελίσσια, τη Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι και το Πόρτο Ράφτη. Προσφέρει επιλογές σε sashimi, nigiri και maki, ενώ θα βρείτε και σαλάτες, σούπα miso και άλλες ανατολίτικες επιλογές πέραν του σούσι στον κατάλογό του. Αν σας αρέσουν τα rolls και θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερα από ένα, προτιμήστε το Maki Lovers Combo. Info: www.koisushi.gr από 12 ευρώ το άτομο.

K for Kiku, Ψυχικό
Αν και το Κ for Kiku «μπερδεύει» την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα, παρουσιάζοντας γεύσεις Nikkei κουζίνας, παρ’ όλ’ αυτά το σούσι δεν γινόταν να λείπει από τα πιάτα του. Ο Sushi Chef Yujiro Harada είναι ο πλέον ειδικός και το ανοιχτό sushi bar τους περιμένει όλους με δροσερούς και ιδιαίτερους συνδυασμούς. Εκεί έχουμε γευτεί από τα πιο περιποιημένα sushi rolls και μας έχουν μείνει αξέχαστα τα spicy tuna rolls, ρολάκια με σος περουβιανής πιπεριάς και αβγά χελιδονόψαρου. Διαβάστε την εμπειρία μας στο K for Kiku εδώ. Info: Περικλέους 7, Ψυχικό, 210 677 6759
από 30 ευρώ το άτομο.

Miyabi, Γλυφάδα
Το επισκεφτήκαμε πρώτη φορά πριν 2 χρόνια, για να διαπιστώσουμε ότι το σούσι εκεί είναι ποιότητας, περιποιημένο και φροντισμένο όπως πρέπει, με την καλύτερη πρώτη ύλη. Σε ένα μίνιμαλ, σχετικά μικρό χώρο, ανεπιτήδευτα εκλεπτυσμένο, με μικρές, όμορφες λεπτομέρειες στη διακόσμηση, στο Miyabi θα απολαύσετε δεκάδες είδη θαλασσινών για nigiri και πλούσιες επιλογές σε rolls με ποικιλία ψαριών και λαχανικών και γέμιση που ποικίλλει, με μαγιάτικο, αβγά χελιδονόψαρου, σολομό, τόνο, φρέσκο κρεμμυδάκι κ.ο.κ. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Miyabi εδώ. Info: Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, 2108944845 από 25 ευρώ το άτομο.

Yoshi Sushi Bar, Χαλάνδρι
Στο Yoshi θα βρείτε ιαπωνική Izakaya κουζίνα στα καλύτερά της, με εμπνεύσεις των sushi masters του μαγαζιού. Έχει value for money πολιτική που το κάνει ελκυστικό και μέσα σε μία μίνιμαλ και ζεστή ατμόσφαιρα, στην ανοιχτή κουζίνα του, οι εξειδικευμένοι ασιάτες sushi masters προετοιμάζουν, φιλετάρουν και παρασκευάζουν, μπροστά σας, με τις παραδοσιακές μεθόδους, τα φιλέτα ολόφρεσκων ψαριών. Τα maki του κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές και θα σας συστήναμε να δοκιμάσετε κάτι από τα special yoshi rolls, ειδικά αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί. Info: Γρηγορίου Γυφτοπούλου 7, Χαλάνδρι, 21 6700 6857, από 15 ευρώ το άτομο.