Qor: Φάτε μάτια... sushi
Οι γήινες αποχρώσεις της διακόσμησης με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο, το καφέ και το πορτοκαλί, είναι τα μόνα στοιχεία που κρατάνε τα πόδια του επισκέπτη στο έδαφος της Κηφισιάς. Γιατί όλα τα υπόλοιπα τον ταξιδεύουν σε άλλα μέρη.
Οι γήινες αποχρώσεις της διακόσμησης με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο, το καφέ και το πορτοκαλί, είναι τα μόνα στοιχεία που κρατάνε τα πόδια του επισκέπτη στο έδαφος της Κηφισιάς. Γιατί όλα τα υπόλοιπα τον ταξιδεύουν σε άλλα μέρη.
Το σχετικά νέο εστιατόριο, στον χώρο της ιαπωνικής κουζίνας, έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Αθηναίων και κατακτά όλο και περισσότερους θαυμαστές.
Η ιδέα ξεκίνησε από το Μιλάνο, όπου το πρώτο Qor λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία για αρκετά χρόνια, αλλά τώρα έφτασε και στην Ελλάδα, με την υπογραφή του Γιώργου Μέρλου στη διακόσμηση.
Οι γευστικές προτάσεις του εστιατορίου εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της ιαπωνικής γαστρονομίας, με ισορροπημένες επεμβάσεις από τον σεφ Sato Toyoyuki και την ομάδα του.
Sushi και sashimi κυριαρχούν στο μενού αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από ζεστά πιάτα συμπληρώνει τον κατάλογο και ικανοποιεί τους λιγότερο τολμηρούς που δεν τολμούν να δοκιμάσουν τις extreme απωανατολικές γεύσεις.
Oι πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί και η μοντέρνα παρουσίαση οδηγούν την κουζίνα σε μια ιδιαίτερα εκσυγχρονισμένη τάση.
Την προσωπική του πινελιά βάζει ο σεφ Sato Toyoyuki σε διάφορα πιάτα, με μια πιο fusion εκδοχή, αφού συνδυάζει διαφορετικά υλικά και τρόπους, με απόλυτο σεβασμός στον μοναδικό χαρακτήρα της ιαπωνικής κουζίνας. Το τηγανητό mario roll με σολομό, κρεμώδες τυρί Philadelphia και sauce teriyaki για παράδειγμα, ανήκει σε αυτές τις νόστιμες πρωτοτυπίες του Qor.
Όσο για το ποτό, το δροσερό Sakepirinha ή το Qor με ginger, sake και vodka, είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αρκεί να είστε φίλοι του αλκοόλ, ενώ από τη λίστα των κρασιών έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετές ετικέτες από ελληνικούς και κυρίως, ιταλικούς αμπελώνες.
Ανάμεσα στα πιάτα, μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων sorbet, προκειμένου να «καθαρίσετε» τις γεύσεις στο στόμα.
Πληροφορίες: QOR Αγ. Τρύφωνος & Ομήρου 18, Κηφισιά, 210 – 8011117, τιμή 30-35 ευρώ.
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ






