Τα βιολογικά κρασιά του Ανατολικός vineyards αποδεικνύουν την ποιότητά τους

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Olymp Awards 2017, το οινοποιείο Ανατολικός vineyards κέρδισε 3 βραβεία ποιότητας αποδεικνύοντας ότι το ποτήρι μας αξίζει να γεμίσει με το κρασί του.

Στο ένα άκρο της Ελλάδας, τη Θράκη, ο βιολογικός πιστοποιημένος αμπελώνας Ανατολικός Vineyards δημιουργεί εδώ και 12 χρόνια πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα μοναδικής ποιότητας, αποτελώντας, μάλιστα, τον βορειότερο παραθαλάσσιο βιολογικό αμπελώνα στην Ελλάδα.

Στα Άβδηρα, τη γνωστή από την αρχαϊκή εποχή πόλη της Θράκης, άρχισε το 2000 η προσπάθεια για την αναβίωση του φημισμένου από την αρχαιότητα αμπελώνα. Συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία, η Ανατολικός Vineyards ξεκίνησε το 2005 την καλλιέργεια ελληνικών και διεθνών ποικιλιών αμπέλου, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η θέση του αμπελώνα στους άνυδρους λόφους των Αβδήρων, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 50-70 μέτρα και σε απόστασή 2 περίπου χιλιομέτρων από το Θρακικό Πέλαγος, το αμμώδες έδαφος, οι συνεχείς δροσεροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η διαφορά θερμοκρασίας ημέρας με νύχτας 13-15 C και το μικροκλίμα της περιοχής των Αβδήρων συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Τα κρασιά που διακρίθηκαν στο θεσμό των Olymp Awards είναι το fine MV Μαυρούδι Θράκης ερυθρός ξηρός, ποικιλιακή σύνθεση: 100% Μαντούδι (πλατινένιο βραβείο), το Fine Rose, ποικιλιακή σύνθεση: Μαυρούδι Θράκης 60%, Ασύρτικο 40% (χάλκινο βραβείο) και το MV Μαυρούδι Θράκης ερυθρός ξηρός, ποικιλιακή σύνθεση: Μαυρούδι 60%, Merlot 20% και Cabernet Sauvignon 20% (χάλκινο βραβείο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός των Olymp Awards είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός θεσμός με υψηλές προδιαγραφές συμμετοχής των προϊόντων. Στους διαγωνισμούς www.OlympAwards.com συμμετέχουν κρασιά, γαλακτοκομικά, μέλι, ζυμαρικά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές, τσάι, τσίπουρο, οινοπνευματώδη, βιολογικά, προϊόντα κρέατος, ψαρικά, μπαχαρικά και γενικά όλα τα τρόφιμα και τα ποτά. Όλα τα προϊόντα αξιολογήθηκαν από έμπειρους επαγγελματίες, οινολόγους, οινοκριτικούς, επιστήμονες, γευσιγνώστες, αρχιμάγειρες και για τους δύο διαγωνισμούς TASTE & WINE Olymp Awards. Επίσης, στον 3ο διαγωνισμό της συσκευασίας DESIGN Olymp Awards συμμετείχαν σαν κριτές έμπειροι και καταξιωμένοι γραφίστες-graphic designers.

Info
http://anatolikoswinery.gr/en

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ