H ΕΖΑ δημιουργεί τον δικό της πειραματικό αγρό για τις πιο ποιοτικές μπίρες

peiramatikos-agros-eza
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Η Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης θέρισε για πρώτη φορά τον δικό της πειραματικό αγρό με σκοπό να τελειοποιήσει την μπίρα της.

Μέσα στο καλοκαίρι βρεθήκαμε στην επίσημη παρουσίαση της νέας ΕΖΑ ζ Fine Lager και γευτήκαμε εμείς οι ίδιοι την ξεχωριστή γεύση και άρωμά της, αναγνωρίζοντας την ποιοτική δουλειά της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, η οποία επενδύει δυναμικά στην έρευνα και την καινοτομία με στόχο τη βελτιστοποίηση των προϊόντων της ειδικότερα και της πρωτογενούς παραγωγής γενικότερα.

Πλέον, η ΕΖΑ εκπλήσσει το κοινό της για άλλη μια φορά ευχάριστα, με τη δημιουργία και τον πρώτο θερισμό του δικού της Πειραματικού Αγρού ΕΖΑ στην Αταλάντη, όπου καλλιεργεί δίστιχο βυνοποιήσιμο κριθάρι. Η ποικιλία αυτή θεωρείται ιδανική για τη ζυθοποίηση επειδή προσδίδει εκλεπτυσμένη ποιότητα στη μπίρα. Το δίστιχο κριθάρι μάλιστα επιλέχθηκε λόγω της συγκεκριμένης περιεκτικότητάς του σε εκχύλισμα και πρωτεΐνες.

Στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα για πρώτη φορά θερισμός, με μικρή καθυστέρηση λόγω της υγρασίας από την πτώση σποραδικών βροχών. Το κριθάρι είχε εύρωστη ανάπτυξη και η όλη προσπάθεια ανοίγει ακόμα περισσότερες προοπτικές στην καλλιέργεια κριθαριού, με στόχο την παραγωγή καρπών υψηλής ποιότητας και τη βελτιστοποίηση της στρεμματικής απόδοσης. Παράλληλα, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης υπερήφανη ανακοινώνει πως το φθινόπωρο του 2017 θα ξεκινήσει πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας.

Όλα δείχνουν ότι η ΕΖΑ παραμένει σταθερά μία εταιρεία αιχμής που επιμένει ελληνικά και κάθε χρόνο προσφέρει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Στο μεταξύ, εμείς περιμένουμε να δοκιμάσουμε κι άλλες μπίρες με την υπογραφή της.

Info
Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης