Τα καλύτερα μεξικάνικα της πόλης για καυτερά που σβήνουν με tequila

che-cocina-y-bara-sudamericana-bara-sudamericana
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Όταν οι διακοπές αργούν, αλλά η διάθεση είναι εξωτική, διαλέγουμε ένα από τα παρακάτω μαγαζιά και ταξιδεύουμε στο Μεξικό μέσα από πικάντικες γεύσεις και δροσερά κοκτέιλ. Με ξεναγό μας την tequila.

Che Cocina y Bara Sudamericana
Το new entry του Πειραιά  έχει γίνει μέσα σε λίγο χρόνο ένα από τα hot spots της πόλης. Διαθέτει έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους τοίχους, την τεράστια τοιχογραφία της Frida Kahlo σε πιο…hipster εκδοχή. Η ατμόσφαιρα hacienda, η προσεγμένη διακόσμηση, η μουσική, τα cocktails και το εκλεκτό μενού έχουν κάνει αυτό το πειραιώτικο μπαρ talk of the town και όχι άδικα.

Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Dos Hermanos
Ένα από τα πιο παλιά και πιο «αριστοκρατικά» μεξικάνικα εστιατόρια βρίσκεται στην Κηφισιά και εδώ και χρόνια διατηρεί την ποιότητα και το κέφι σε υψηλά επίπεδα. Η διακόσμηση με τους κάκτους και τα φωτεινά χρώματα, αλλά και οι λατινοαμερικάνικοι ήχοι φτιάχνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για τους λάτρεις του Μεξικό. Το μενού είναι από τα πιο πλούσια, μένοντας πιστό στις κλασικές γεύσεις της χώρας, με τα enchiladas και το φανταστικό chili con carne να ξεχωρίζουν. Όσο για το ποτό, μην αμελήσετε να δοκιμάσετε την ξακουστή blue margarita.

Κυριαζή 24, Κηφισιά

Μεξικανός
Δε θα μπορούσε να λείπει από το Γκάζι ένα μεξικάνικο εστιατόριο όπως αυτό, που γρήγορα αναδείχθηκε στα κορυφαία του είδους. Στα συν ο φωτισμός, το ντεκόρ, το σέρβις και φυσικά το μενού, με το κοτόπουλο τεκίλα να ξεχωρίζει.

Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, Γκάζι

Amigos
Πάμε τώρα μια βόλτα προς Γλυφάδα, και, συγκεκριμένα, σε ένα από τα καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια. Το Amigos, με τον μεγάλο κήπο, την χαλαρή μουσική και το πολύ εξυπηρετικό προσωπικό, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, από την αρχή της λειτουργίας τους. Οι μερίδες χορταστικές, τα cocktails «λαχταριστά» και η μαργαρίτα σε κανάτα ιδανική! 

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα

Nikolas Kominis
Ancho
Ωραία τα εστιατόρια, αλλά το μεξικάνικο φαγητό είναι πιο κοντά στην αυθεντική του μορφή όταν σερβίρεται ως street food. Στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά, λοιπόν, μπορείτε να ζήσετε αυτό που οι ιδιοκτήτες ονομάζουν «new mexperience». Θα φτιάξετε το δικό σας πιάτο όπως το θέλετε, επιλέγοντας τη βάση (burritos, tacos, quesadillas), τη γέμιση και με μια από τις γνωστές μεξικάνικες σάλτσες. Επειδή, φυσικά, το καυτερό φαγητό δεν κατεβαίνει χωρίς αλκοόλ, στη διάθεσή σας βρίσκεται μια μεγάλη ποικιλία από αναψυκτικά, μπύρες και μαργαρίτες σε πολύ προσιτές τιμές.

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι & Κασσαβέτη 9, Κηφισιά

Taqueria Maya
Στο κέντρο της πόλης, ένα πολύ μικρό μαγαζί φέρνει αέρα από Μεξικό και εξελίσσεται γρήγορα σε αγαπημένο στέκι των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο. Πολύχρωμη διακόσμηση, πιάτα απλά και νόστιμα, με τα «custom made» tacos και τα burritos να πρωταγωνιστούν, όπως και η μεγάλη ποικιλία σε μπύρες.

Πετράκη 10, Αθήνα

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ