Πέντε αγαπημένα στέκια για φαγητό στις Κυκλάδες

klimataria
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Μιας και τους περισσότερους το καλοκαίρι θα μας βρει στα νησιά των Κυκλάδων να απολαμβάνουμε βουτιές στο απέραντο γαλάζιο, ας δούμε πέντε αγαπημένες επιλογές για φαγητό μετά το μπάνιο.

Κληματαριά, Αντίπαρος
Στην Κληματαριά θα πάτε για μια ιδιαίτερη, νησιώτικη εμπειρία φαγητού, με φόντο το ροζ της βουκαμβίλιας της αυλής του, σε ένα πολύ οικείο, οικογενειακό περιβάλλον. Στον κατάλογό του θα βρείτε προσεγμένα ψητά, φρέσκα θαλασσινά, παραδοσιακές νοστιμιές, όλα φτιαγμένα με αγνά, ντόπια υλικά και τιμές που δεν θα σας βγάλουν εκτός budget. Δώστε οπωσδήποτε μια ευκαιρία στα μαγειρευτά του και πάρτε θέση για παρεΐστικο κλίμα και στιγμές από αυτές που θα θυμάστε χαμογελώντας το χειμώνα. Info: Χώρα Αντιπάρου, κοντά στον κεντρικό δρόμο, 2284061061.

Η κόρη του Μιχάλη, Δονούσα
Όσοι έχουν βρεθεί στη Δονούσα, αποκλείεται να μην έχουν συστάσεις γι’ αυτή την ταβέρνα, αφού ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί με μετρημένες επιλογές. Την ταβέρνα αυτή θα τη βρείτε στη Μερσίνη και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κυκλαδίτικες γεύσεις με κάτι από Ανατολή, καμωμένες με φρέσκα, ντόπια υλικά σε μια αυλή με θέα τη θάλασσα από ψηλά που θα αποτελέσει highlight του καλοκαιριού σας. Info: Μερσίνη, 2285 100006.

Barbarossa, Πάρος
Εδώ φεύγετε από τη νοοτροπία ταβέρνας και έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάτι πιο έξω από τα συνηθισμένα. Θαλασσινές γεύσεις, εκλεπτυσμένες, σε ένα σημείο της Νάουσας της Πάρου, όπου η θάλασσα και το νησιώτικο λευκό «παίζουν» μαζί ασταμάτητα, στο Barbarossa θα γευτείτε πιάτα που διατηρούν μια παραδοσιακή χροιά, αλλά συνδυάζουν αρμονικά μια πιο γκουρμέ και σύγχρονη άποψη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά του, απολαύστε τα οστρακοειδή του και φυλάξτε το για την ημέρα που θα θελήσετε να φάτε λίγο πιο ποιοτικά, έχοντας τη διάθεση να πληρώσετε κάτι παραπάνω. Info: Νάουσα, Πάρος, 2284 051391.

Ανεμόλοος, Σαντορίνη
Αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε ένα μεζεδοπωλείο που χρησιμοποιεί επιλεγμένες πρώτες ύλες και προσφέρει τα πιάτα του σε μια τοποθεσία με ασύλληπτη θέα, στην Έξω Γωνιά. Εκεί θα απολαύσετε παραδοσιακές και πιο… πειραγμένες γεύσεις, σε τιμές που για τα δεδομένα της Σαντορίνης είναι χαμηλές και σε ένα περιβάλλον που θα σας βγάλει φιλική διάθεση, με τους ιδιοκτήτες να σας την εμπνέουν. Info: Έξω Γωνιά, Φηρά, 2286 033880.

Mazi, Σύρος
Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη, δίπλα ακριβώς από την πλατεία, το εστιατόριο Mazi θα σας εντυπωσιάσει τόσο για την κουζίνα του, όσο και για την ατμοσφαιρική και καλοκαιρινή αυλή του. Μπορεί να μην είναι παραθαλάσσιο, αλλά τα δέντρα και τα κεριά συνθέτουν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, με μια εντυπωσιακή γιγάντια βουκαμβίλια να στεγάζει το μεγαλύτερο τμήμα της αυλής και να δίνει χρώμα σε ένα προσεγμένο χώρο. Το φαγητό του ακολουθεί τα πρότυπα της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνα σε γκουρμέ τόνους και αν ψάχνετε μέρος για ρομαντικό δείπνο στις διακοπές σας στη Σύρο, πιθανόν να μη βρείτε καλύτερο. Info: Λεωτσάκου 2, Ερμούπολη, Σύρος, 698 991 1799.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ