10 δροσερές ταράτσες για καφέ ή μεζέ... με θέα

10-droseres-taratses-gia-kafe-i-meze-me-thea-meze-me-thea

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Συμφωνούμε ότι η καλοκαιρινή ζέστη και ο καύσωνας είναι ανυπόφοροι. Μήπως θα αλλάζατε όμως, άποψη αν απολαμβάνατε έναν παγωμένο καφέ ή μερικά νόστιμα μεζεδάκια σε μια δροσερή ταράτσα ή μπαλκόνι της Αθήνας; Το click@Life βρήκε 10 μέρη, όπου μπορείτε να δροσιστείτε και να κοιτάτε...αφ’ υψηλού.

A for Athens

Έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη τελευταία, λόγω της υπέροχης θέας στην Ακρόπολη και το κέντρο. Το A for Athens βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, δίπλα ακριβώς στην πλατεία Μοναστηρακίου. Με άπλετη θέα, άνετους καναπέδες, ωραία κουζίνα και εξαιρετικούς baristas, μπορείτε να απολαύσετε εδώ το μεσημεριανό σας, τον καφέ ή ένα ποτό αργά το απόγευμα απολαμβάνοντας την Αθήνα ντυμένη στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Πληροφορίες: Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, 210 3244244, www.aforathens.com/ .

Λουκούμι bar

Άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κέντρο του Μοναστηρακίου και προσφέρει άπλετη θέα προς την Ακρόπολη από το κέντρο της περαντζάδας. Πάνω ακριβώς, στην γραφική πλατεία Αβησσυνίας, δίπλα στα παλιατζίδικα και ανάμεσα στις αντίκες, μια σκάλα μας οδηγεί στο μπαλκόνι του «Λουκούμι bar». Από το πρωί για ροφήματα, καφέ και πρωινό, το μεσημεράκι για τσίπουρο, κρασί και μπύρα με τα απαραίτητα παρελκόμενα και το βράδυ για καλή μουσική, ωραία ποτά και guest καλεσμένους σε μοναδικά live. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που έγινε τόσο σύντομα αγαπητό στο κοινό.

Πληροφορίες: Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, 6980 503652, www.facebook.com/LoukoumiBar .

Όστρια

Εδώ και χρόνια το ταρατσάκι της Όστριας στο κέντρο των Εξαρχείων φιλοξενεί νεολαίους από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το clue για τη δροσιά του είναι οι ανεμιστήρες με νερό που σε δροσίζουν ικανοποιητικά. Δοκιμάστε χειροποίητο ice tea ή έναν φραπέ με παγωτό ή baileys και απολαύστε δροσερό αέρα στα ψηλά. Το πέτρινο διώροφο κτήριο που στεγάζει την Όστρια είναι από τα παλιότερα αυθεντικά στέκια των Εξαρχείων που συνεχίζουν την παράδοσή τους και σήμερα. Η μουσική που ακούγεται είναι φυσικά, ροκ αλλά και jazz και funk (ανάλογα με τα κέφια) και επιτρέπει την χαλαρή διασκέδαση με κουβεντούλα.

Πληροφορίες: Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια, 210 3300907, www.facebook.com/?ref=logo#!/ostria.cafe .

MCF coffee bar resto

Στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης άνοιξε από πέρυσι ένα ντιζαϊνάτο και ιδιαίτερα μοντέρνο bar – restaurant. Σημείο συνάντησης πριν και μετά τις παραστάσεις, το MCF αποτελεί την «εύθυμη πινελιά» του κτηρίου. Για καφέ από νωρίς, σνακ, μεσογειακά πιάτα και ποτό, το MCF προσφέρει φαγητό βασισμένο σε αγνά και φρέσκα υλικά, finger food, σαλάτες, δροσερά cocktails φτιαγμένα με μαεστρία από έμπειρους bartenders, προσεγμένη λίστα κρασιών και ποτών και εξαιρετικά χαρμάνια καφέ και τσαγιού, αλλά πάνω από όλα τη θέα της Ακρόπολης που κόβει την ανάσα.

Πληροφορίες: Πειραιώς 206 (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Ταύρος, 210 3418550, www.mcf.gr .

Polis

Το Polis café πάνω από τη Στοά του Βιβλίου έχει ένα μεγάλο και άνετο μπαλκόνι-ταράτσα, πάνω ακριβώς από τη στοά και προσφέρει φαγητό, ποτό και καφέ όλη την ημέρα, μέχρι αργά το βράδυ. Στο κέντρο ακριβώς της πόλης, το Πόλις café μοιάζει να βρίσκεται μίλια μακριά από το καυσαέριο και τον θόρυβο. Ωραία χαλαρωτική μουσική συνοδεύει ευχάριστα τα μεσογειακά πιάτα σας ή τον καφέ σας. Αν θέλετε τη συμβουλή μας: αγοράστε ένα ωραίο καλοκαιρινό μυθιστόρημα και ανεβείτε στην ταράτσα του Πόλις να το απολαύσετε μαζί με ένα σάντουιτς κι έναν κρύο καφέ.

Πληροφορίες: Πεσμαζόγλου 5, πάνω από τη Στοά του Βιβλίου, 210 3249588.

Kuss coffee bar

Στη γειτονιά της Πανόρμου ξεπετάγονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ταράτσες που γεμίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες με νεολαία που αγαπά το νέο αυτό αναπτυσσόμενο νυχτερινό hot spot. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ταράτσα του Kuss coffee bar που άνοιξε τις πόρτες του φέτος κι έχει κάνει ήδη… θραύση, αλλά και το Marabou, το Braff και το Santa Botella. Όλα τους είναι υπέροχα, δροσερά, με εξαιρετικά ροφήματα και ποτά και πολύ νεαρόκοσμο.

Πληροφορίες: Δουκίσσης Πλακεντίας 128, Πανόρμου, 213 0147423, www.facebook.com/pages/KUSS-coffee-bar/13690007308161#!/pages/KUSS-coffee-bar/136900073081616

Blue

Στην «καρδιά» του Χαλανδρίου, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ένα αυθεντικό, νεανικό, rock στέκι. Με δυνατή rock μουσική όλων των εποχών και βραδιές-έκπληξη, αποτελεί τον παράδεισο των απανταχού rock-όφιλων. Είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ και άραγμα κάθε μέρα, στο πεζοδρόμιο ή στην ταράτσα του. Συντροφιά όλη μέρα θα σας κρατήσουν επιτραπέζια παιχνίδια, τάβλι και πολλά περιοδικά.

Πληροφορίες: Μεσολογγίου 8, Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, Χαλάνδρι, 210 6815505, www.e-exodos.net/c/bluebar/ .

Terra Petra

Όσοι έχουν επισκεφτεί το Terra Petra έστω και μια φορά, θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται φυσικά, για μια απλή ταράτσα, μπαλκόνι ή αυλή. Είναι όλα αυτά σε ένα και πολλά παραπάνω. Τοποθετημένο στο ύψωμα, πάνω στον λόφο της Πετρούπολης, πετρόχτιστο, το Terra Petra διοργανώνει συχνά πυκνά dj sets, live, θεματικά parties, εικαστικές εκθέσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα προσελκύοντας ακόμα περισσότερο κόσμο. Χωρισμένο σε πολλά επίπεδα, με ξεχωριστό χώρο για φαγητό, ποτό, καφέ ή jazz απολαύσεις, προσφέρει πανοραμική θέα της Αθήνας, ένα πλούσιο μενού με υπέροχες μεσογειακές γεύσεις και μια μακριά λίστα από ποτά και ροφήματα. Είναι υπέροχο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας…

Πληροφορίες: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, 210 5060694, 210 5060695, www.terrapetra.gr .

Hytra, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Η επίσκεψή σας στο εντυπωσιακό κτήριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Λ. Συγγρού δεν μπορεί να μην ολοκληρωθεί με μία στάση για καφέ, ποτό ή φαγητό στον τελευταίο όροφο όπου μετακόμισε πρόσφατα η Hytra. Αν ένα μοντέρνο γεύμα με θέα την Αθήνα σας φαίνεται οικονομικά απαγορευτικό, δοκιμάστε ένα ποτό ή τον καφέ σας στον ιδιαίτερο και καλαίσθητο εξωτερικό χώρο της Hytra. Σίγουρα θα σας κερδίσει…

Πληροφορίες: Λεωφ. Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Νέος Κόσμος, 210 3316767, 217 7071118, www.hytra.gr .

Μουσείο της Ακρόπολης

Στον δεύτερο όροφο του μουσείου της Ακρόπολης, σε έναν εξαιρετικής ομορφιάς εξώστη 700 τ.μ . με θέα τον βράχο της Ακρόπολης, λειτουργεί το café-restaurant του μουσείου. Με ζεστά και κρύα ροφήματα, μεγάλη ποικιλία από ζεστά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές που ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή και επιλεγμένα πιάτα ημέρας εμπνευσμένα από τοπικές συνταγές, χαλαρώστε και περιπλανηθείτε νοητά… ανάμεσα στις Καρυάτιδες!

Πληροφορίες: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη, 210 9000900, www.theacropolismuseum.gr .

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]