Τι… γεύση έχει το Bolivar;

bolivar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Προσπεράσαμε τα πάρτι του, τα οποία είναι πολλά και καλά αυτό το διάστημα, και εξερευνήσαμε την εστιατορική του πλευρά, δοκιμάζοντας αρωματικές γεύσεις από το φουλ καλοκαιρινό μενού του.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε μείνει από τους ελάχιστους τελευταίους που φυλάνε την πόλη, μετά το μαζικό «κύμα» αδειούχων του Αυγούστου που ερήμωσε την Αθήνα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Παρ’ όλο, όμως, που οι διακοπές δεν είναι μακριά και για εμάς τους εναπομείναντες, αποφασίσουμε να ξεφύγουμε λίγο από το αστικό περιβάλλον, να βάλουμε μπρος για παραλιακή και να απολαύσουμε λίγη μεσογειακή κουζίνα με θέα τη θάλασσα. Προορισμός; Bolivar στον Άλιμο.

Αν και φημίζεται για τα πάρτι του, με ονόματα όπως John Digweed, Paul Van Dyke και Paul Oakenfold να έχουν περάσει ή να ετοιμάζονται να περάσουν από τα decks του, εμείς αποφασίσαμε να γνωρίσουμε την πιο ήσυχη και γευστική πλευρά του, αποχαιρετώντας τον Ιούλιο, με αθηναϊκό άρωμα θάλασσας. Κατευθυνθήκαμε, λοιπόν, προς τον Άλιμο και τραβήξαμε χειρόφρενο στην Ά Πλαζ Αλίμου, εκεί που άρχισαν να ανεμίζουν οι… «επαναστατικές» σημαίες του Bolivar.

Φαγητό με ατμόσφαιρα Bolivar

Ως beach bar, το Bolivar ακολουθεί τις νόρμες, με το τεράστιο ντεκ και τις ξύλινες κατασκευές να κυριαρχούν παντού, συνθέτοντας ένα χώρο αρκετών τετραγωνικών που διαφοροποιείται σε σημεία του, με κάποιες γωνιές να είναι πιο ρομαντικές, άλλες να μοιάζουν πιο παρεΐστικες με ψηλά σκαμπό και τραπέζια κι άλλες έτοιμες για πάρτι. Ο χώρος για φαγητό βρισκόταν στις πιο ατμοσφαιρικές γωνιές του, με χαμηλό φωτισμό, ρεσό να τρεμοπαίζουν προσπαθώντας να νικήσουν το θαλασσινό αεράκι και μια μεγάλη, αμμώδης παραλία με φοίνικες και ξαπλώστρες αλά Μαλιμπού να εκτείνεται μπροστά, μέχρι το μάτι να φτάσει στη θάλασσα σε μερικά μέτρα. Αν είστε λίγο ρομαντικοί, πάρτε το έτερον ήμισυ και κάντε του το τραπέζι ή κεράστε το ένα κοκτέιλ την ώρα που δύει ο ήλιος ή το βράδυ που το φεγγάρι φωτίζει τη θάλασσα. Ό,τι παράπονο κι αν έχει, θα του περάσει για πάντα.

Στο «ψητό» τώρα, το μενού του Bolivar, δια χειρός Σπύρου Μάρκου, ο οποίος έχει περάσει και από το Grand Resort Lagonissi, περιλαμβάνει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, με επιλογές και για μπέργκερ, σάντουιτς και πίτσα για τους πεινασμένους μετά το μπάνιο, αλλά και ορεκτικά, ζυμαρικά και κυρίως πιάτα για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα πλήρες, προσεγμένο μενού. Από φέτος, μάλιστα, υπάρχει και μενού πρωινού με pancakes, ομελέτες, french toast, croque madame κ.ά., ενώ για τους τουρίστες και τους πιο παραδοσιακούς, προσφέρεται και μενού ελληνικής κουζίνας με χωριάτικη, ντάκο, τζατζίκι, χειροποίητο σουβλάκι, καλαμάρι κ.ο.κ., όλα σε τιμές «βατές» για την ελληνική τσέπη. Ενδεικτικά να σας πούμε ότι θα βρείτε κοκτέιλ από 8,5 ευρώ, σαλάτες από 6,20 και κυρίως από 8,60 ευρώ.

Και εξωτικά και ελληνικά αρώματα

Αφήνοντας τα μπέρκγερ και τις πίτσες για μια άλλη στιγμή, μετά τα μακροβούτια μας ίσως, τσουγκρίσαμε τα αρωματικά και ελαφριά Tropical Passion κοκτέιλ μας (με Havana λευκή και μαύρη, χυμό κράνμπερι και passion fruit) και ξεκινήσαμε τις επιλογές από ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως, διατηρώντας και το ελληνικό στοιχείο στο τραπέζι μας. Μαζί, λοιπόν, με τη Bolivar Salad που έμοιαζε τροπική συνδυάζοντας φρούτα και λαχανικά, επιλέξαμε και τον ελληνικότατο ντάκο. Σε αυτή τη «μάχη», όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι παρά την κλασική νοστιμιά του ντάκου με το τραγανό κριθαροκούλουρο και την αρωματική ντομάτα, μας κέρδισε η εξωτική Bolivar Salad, που συνδύαζε πράσινα λαχανικά όπως μαρούλι και ρόκα, με τη γλυκύτητα του ανανά και το άρωμα της φράουλας, την τραγανότητα των κρουτόν, τις μικρές σφαίρες μοτσαρέλα (bocconcini), το απαλό prosciutto και μια βινεγκρέτ passion fruit, με το άρωμα της φράουλας να βγαίνει νικητής από όλο αυτό το πάρτι γεύσεων.

Τα μαριναρισμένα μανιτάρια που επιλέξαμε για ορεκτικό ήταν αρκετά γευστικά, με το σκορδοθύμαρο να χαρίζει ένταση στο πιάτο και τις μικρές πινελιές τυριού-κρέμας με άρωμα μπλε τυριού να συνδυάζονται όμορφα. Τα ντοματίνια θα ήταν ίσως πιο εύκολα διαχειρίσιμα στη θέση της ψητής ντομάτας που δέσποζε στο κέντρο του πιάτου, αλλά και πάλι μείναμε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

Τα χορταστικά, μαριναρισμένα μανιτάρια

Η ένδειξη “healthy eating” του σολομού σχάρας μας έπεισε στη συνέχεια να βάλουμε μια έξτρα υγιεινή χροιά στο γεύμα μας. Άκρως τρυφερός και γευστικός, μαριναρισμένος με σόγια και μέλι, με τη συνοδεία μιας σαλάτας με κινόα, μυρωδικά, ντομάτα, τυρί, ο σολομός ήταν πράγματι... λουκούμι.

Στα φιλετίνια κοτόπουλου, αυτό που μας τράβηξε για να τα δοκιμάσουμε ήταν η σάλτσα πορτοκαλιού. Δυστυχώς, το άρωμα πορτοκαλιού δεν ήταν αισθητό, παρ’ όλ’ αυτά η γλυκιά σάλτσα με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι «έδενε» αρμονικά με το κοτόπουλο, το οποίο θα το θέλαμε λίγο πιο ζουμερό, και οι τεράστιες φρέσκες τηγανητές πατάτες με τη φλούδα ολοκλήρωναν την μπουκιά.

Κοτόπουλο με πατάτες... αλλιώς

«Κλέφτες» της παράστασης, πάντως, αποδείχτηκαν τα linguini με τις γαρίδες. Δεν ξέρουμε αν ήταν το καλοκαίρι, η θάλασσα, οι διακοπές που πλησιάζουν και όλη αυτή η διάθεση που μας έφερε κοντά στο πιάτο, αλλά οι ζουμερές γαρίδες με τα linguini, η σάλτσα ντομάτας με λεμονοθύμαρο, τα ντοματίνια και το αρωματισμένο με sambuca φινόκιο που άφηνε επίγευση γλυκάνισου συνέθεσαν… απογειωτικές πιρουνιές!

Το Apple Crumble που θα κάνει σίγουρα θραύση τον χειμώνα

Από τα επιδόρπια, δοκιμάσαμε το πιο χειμωνιάτικο Apple Crumble με παγωτό βανίλια και το Brownie με σιρόπι σοκολάτας, παγωτό φιστίκι και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης και τα δύο καυτά από το φούρνο. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα λατρέψουν το αφράτο brownie (ακόμη και χωρίς το παγωτό φιστίκι θα ήταν απολαυστικό), αλλά το Apple Crumble, μια εναλλακτική μηλόπιτα, ήταν πραγματικά καλοδουλεμένο, με τα γλυκά, μαλακά κομμάτια μήλου να καλύπτονται από τραγανή κρούστα και το παγωτό βανίλια με σαντιγί να δροσίζει την κάθε μπουκιά. Σίγουρα θα το αναζητήσουμε πάλι το χειμώνα, αφού το beach bar φέτος σχεδιάζει να βάλει χειμωνιάτικα και να παραμείνει ανοιχτό, με χειμερινό μενού.

Η αλήθεια είναι ότι μια βραδιά στο Bolivar σε κάνει όχι μόνο να ξεχνάς το γιατί είσαι ακόμη στην Αθήνα, ενώ όλοι τσαλαβουτούν στα νησιά, αλλά και να σκέφτεσαι ότι με τέτοιες επιλογές θα μπορούσες για λίγο ακόμα να «φυλάς» την πόλη.

Info
Bolivar-Ακτή του Ήλιου
Λεωφόρος Ποσειδώνος Α Πλαζ Αλίμου (μεταξύ Λεωφόρου Αλίμου και Καλαμακίου)
2109831018
από 18-20 ευρώ/άτομο.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ