Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μπίρας με ελληνικές επιλογές

mpira-kalokairi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Οι… μπιρόβιοι όλου του κόσμου έχουν έναν ακόμη λόγο να γεμίσουν σήμερα το ποτήρι τους με μπίρα, αφού είναι η Παγκόσμια Ημέρα του αγαπημένου τους αλκοολούχου ποτού. Εμείς σας προτείνουμε τις παρακάτω ελληνικές μπίρες που αξίζει να δοκιμάσετε για να το γιορτάσετε!

Η πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου έχει πλέον καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μπίρας, μια γιορτή που ξεκίνησε τοπικά, στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, και εδώ και 10 χρόνια έχει αρχίσει να διεθνοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς. Στόχοι της γιορτής; Να τιμήσει τους παραγωγούς μπίρας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τους διαμεσολαβητές της (μαγαζάτορες, σερβιτόρους κ.λπ), να φέρει μαζί τους φίλους για μια μπίρα και να ενώσει τον κόσμο κάτω από τη σημαία του δροσερού αυτού ποτού.

Κι επειδή η Ελλάδα έχει το δικό της προϊόν που αξίζει να τιμήσουμε, ιδού οι ελληνικές προτάσεις μας για τη σημερινή ημέρα.

Blue Island
Πρόκειται για την πρώτη ελληνική καλοκαιρινή μπίρα από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης εμπνευσμένη από το ελληνικό γαλάζιο και τον λαμπερό ήλιο, με μοναδικές γεύσεις και έντονα χρώματα. Προσφέρεται σε τέσσερις ξεχωριστές γεύσεις, ιδανικές για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές μας εμπειρίες: Η κλασική BLUE Island με 4,5% αλκοόλ σε διάφανη φιάλη με το χαρακτηριστικό άρωμα λυκίσκου, η BLUE Island Fizzy Lemon Radler με φυσικό χυμό λεμονιού και 2% αλκοόλ, η BLUE Island Pink Grapefruit Radler με την ανατρεπτική γεύση ροζ γκρέιπφρουτ και μόνο 41 θερμίδες ανά 100ml και η BLUE Island Pear Delight Malt, ένα μοναδικό, καινοτόμο, μη αλκοολούχο ποτό με βάση τη βύνη και χυμό αχλάδι, ελεύθερο γλουτένης.

Mikonu
Το ολοκαίνουργιο ζυθοποιείο Μυκόνου, Mykonos Brewing Company, που ξεκίνησε τη λειτουργία του λίγες μέρες πριν το φετινό Πάσχα, έχει πλέον παραδώσει στους λάτρεις της μπίρας του νησιού το νέο ζύθο με ντόπια υπογραφή. Για το καλοκαίρι, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη χρυσαφένια Αμερικάνικη Pale Ale, με απαλή γλυκόπικρη γεύση, έντονο άρωμα λυκίσκου και επίγευση καραμέλας, που στη μύτη βγάζει κάτι από μάνγκο, εσπεριδοειδή και πευκοβελόνες. Μια ακόμη επιλογή είναι η βέλγικου στυλ Blonde Saison με αρώματα μπανάνας, τριαντάφυλλου και κίτρου και γεύση μαύρου πιπεριού, σύκου και καραμέλας μπισκότου, με μέτρια πικράδα. Τα κακά είναι ότι η μπίρα Mikonu φέτος το καλοκαίρι θα κυκλοφορεί μόνο στη Μύκονο, αν και πιθανότατα στη συνέχεια θα βάλει μπρος και για την Αθήνα.

Canal Dive
Έρχεται στο ποτήρι μας από την Κόρινθο και αποτελεί την πρώτη, φρέσκια κορινθιακή μπίρα της Κορινθιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., μιας υπερσύγχρονης μονάδας που στήθηκε με μεράκι και αγάπη, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Η κορινθιακή αυτή μπίρα είναι φρέσκια, αφιλτράριστη, απαστερίωτη, με αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά της και κυκλοφορεί σε Pilsner & Brown Ale, με κάθε μία να μας καλεί με τον δικό της τρόπο για μια… «βουτιά στην απόλαυση». Συγκεκριμένα, η Pilsner (330ml & 500ml) είναι μια αγνή και φυσική μπίρα, με ελαφρύ άρωμα και γεύση βύνης, με ελαφριές νότες από αυθεντικούς αγγλικούς και αμερικάνικους λυκίσκους. Είναι φυσικά θολή, πλούσια σε γεύση, αλλά ευκολόπιοτη με την χαρακτηριστική πικράδα των Pilsner σε ισορροπία με τη βύνη και με ιδιαίτερη επίγευση. Η Brown Ale (330ml & 500ml) έχει πλούσιο καφέ χρώμα και όλα τα παραπάνω, με μέση πικράδα σε ισορροπία με τη βύνη και με ελαφριά γλυκιά επίγευση.

Noctua Night Vision και Head Twister
Η Noctua με σήμα την κουκουβάγια εδώ και περίπου 1 χρόνο αποτελεί το καμάρι της Αθήνας, αφού είναι η μοναδική μικροζυθοποιία στο κέντρο της πόλης. Εκεί ζυμώνονται μπίρες, τις οποίες εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί τους από craft μπίρες που τους συγκίνησαν την πρώτη φορά που τις δοκίμασαν και θέλουν να μεταδώσουν αυτή την εμπειρία σε όσο περισσότερους και περισσότερες γίνεται. Μπίρες που δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτές των μεγάλων πολυεθνικών ζυθοποιείων. Δοκιμάστε την Night Vision Black IPA με έντονες τροπικές μυρωδιές με δυνατό σώμα στη γεύση και σκοτεινό μαύρο χρώμα και τη μυρωδάτη και γευστική Head Twister Ale και πίείτε στην υγειά της… μπίρας!