Πέντε επιλογές δείπνου με φόντο την πανσέληνο

orizontes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δώστε μια τελευταία καλοκαιρινή χροιά στο βραδινό σας, απολαμβάνοντας την πανσέληνο σε ένα από αυτά τα εστιατόρια, σε πέντε ιδιαίτερα σημεία της Αθήνας.

Οι αθεράπευτα ρομαντικοί πιθανόν να χρειάζεστε ακόμη λίγη δόση από πανσέληνο με αέρα καλοκαιριού, για να υποδεχτείτε τη νέα σεζόν. Συνδυάστε τη με φαγητό και κλείστε τραπέζι σε ένα από τα παρακάτω εστιατόρια, σήμερα που το φεγγάρι θα είναι γεμάτο και λαμπερό.

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Αν μη τι άλλο, ο Λυκαβηττός φημίζεται για τη θέα του και οι Ορίζοντες Λυκαβηττού έχουν φροντίσει να την εξασφαλίσουν σε όλους τους επισκέπτες τους. Από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε πανοραμικά όλη την Αθήνα από τον πιο ψηλό λόφο της και καθώς θα βλέπετε την πανσέληνο, να απολαμβάνετε ελληνική γαστρονομία (με set menu στα 29 και 31 ευρώ/άτομο) σε ένα χώρο με απαλές αποχρώσεις, λιτές γραμμές και αριστοκρατική φινέτσα, με διακόσμηση σύγχρονη και προσεγμένη, δρύινο πάτωμα και δροσιστικό εξωτερικό χώρο με μάρμαρο και πέτρα. Στους Ορίζοντες θα δοκιμάσετε ελληνικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές, δοσμένες με ένα μοντέρνο και εμπνευσμένο τρόπο, που δεν «ξενίζει» τους επισκέπτες, με θέα αφ’ υψηλού. Info: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, (είσοδος Τελεφερίκ), 210 7210701 – 210 7227065.

Dinner in the Sky
Ίσως ο πιο ιδιαίτερος τρόπος να βιώσετε το ολόγιομο φεγγάρι: 22 άτομα, ένα τραπέζι, έμπειροι σεφ κι ένα μενού 5 πιάτων, όλα στα 50 μέτρα από το έδαφος. Πρόκειται για ένα γεύμα-εμπειρία, με θέα όλη την πόλη, με το τραπέζι να περιστρέφεται αργά για να δείτε την πόλη πανοραμικά και τη φωτισμένη Ακρόπολη να χαρίζει ένα μαγευτικό θέαμα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Τα πιάτα του είναι εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση συνοδευόμενα από υπέροχα κρασιά Ελλήνων παραγωγών (120€/άτομο) και το φόντο… ασύγκριτο, όλα με περιθώριο μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Info: Τεχνόπολη, Γκάζι, 6945396509.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Με μοναδική αιγαιοπελαγίτικη ατμόσφαιρα που βασίζεται στις ρίζες του ιδιοκτήτη Άγγελου Κωβαίου από τη Σχοινούσα, το γκουρμέ αυτό κυκλαδίτικο εστιατόριο έχει ξεχωριστή θέα, από το λόφο του Καρέα, προσφέρει ένα προσεγμένο κυκλαδίτικο μενού και ορίζοντα που εκτείνεται από τον φαληρικό όρμο έως την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και την Πάρνηθα, ό,τι πρέπει για να απολαύσετε την πανσέληνο να φανερώνεται. Στο μενού (25 ευρώ/άτομο) θα βρείτε ψάρια από τις Μικρές Κυκλάδες, πατάτες από τη Νάξο και μπόλια τοπικά νησιώτικα υλικά, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και τα κυκλαδίτικα τυριά. Info: Π. Μελά 13, Καρέας, τηλ: 216 9390179.

Fragma
Ακριβώς πάνω στη λίμνη του Μαραθώνα, για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία της, το εστιατόριο fragma είναι ιδανικό για ρομαντικές καταστάσεις, ειδικά αν το προλάβετε την ώρα που δύει ο ήλιος ή βραδιές με πανσέληνο. Εκεί θα απολαύσετε κυρίως μεσογειακή κουζίνα, με αρωματικές σαλάτες και εμπνευσμένα ορεκτικά, σε τιμές που ποικίλουν από καλές, μέχρι ολίγον «τσιμπημένες» ανάλογα με το πιάτο. Info: Λίμνη Μαραθώνα, 210 8143415, 6932 478 767.

Συν Αθηνά
Πανσέληνος από ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στο Θησείο και κάτω από τη σκιά του Παρθενώνα, αλλά και του αττικού ουρανού. Αυτό προσφέρει το ΣυνΑθηνά, όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, κρασί, μπίρα και μεσογειακή κουζίνα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα από 20-25 ευρώ το άτομο, χαζεύοντας την εκπληκτική θέα από την ταράτσα, που εκτείνεται από τον Παρθενώνα μέχρι τη Πνύκα και το Αστεροσκοπείο. Ένα ακόμη συν: όπου και να κάτσετε, η θέα σας περιμένει και το φεγγάρι θα σας μαγέψει. Info: Ηρακλειδών 2, Θησείο, 210 3455550.