Ο καλύτερος bartender του κόσμου είναι γένους θηλυκού

kaitlyn-stewart

Η Kaitlyn Stewart από τον Καναδά, η οποία στέφθηκε WORLD CLASS Bartender of the Year 2017

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Το World Class Bartender Of The Year προσγειώθηκε φέτος στην μαγευτική Πόλη του Μεξικό κι έφτασε στο τέλος του αναδεικνύοντας τον πιο ταλαντούχο bartender της χρονιάς, με την Kaitlyn Stewart από τον Καναδά να κερδίζει τον τίτλο και τον δικό μας Πάνο Κανατσούλη από το The Clumsies να βρίσκεται στους φιναλίστ.

Σε μια πόλη-έκρηξη με ζωηρά χρώματα, αξέχαστες μυρωδιές και γεύσεις, στην Πόλη του Μεξικό, 55 από τους καλύτερους bartenders του κόσμου, ανάμεσά τους και ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies, συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν τον κορυφαίο τίτλο στο χώρο. Για τέσσερις ημέρες, 21-24 Αυγούστου, ταλαντούχοι bartenders, master distillers, brand ambassadors, master blenders και καλεσμένοι από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν για να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν τον μεγαλύτερο bartending διαγωνισμό, τον World Class Global Final 2017.

Ο παγκόσμιος τελικός πραγματοποιήθηκε σε τρία στάδια, καθένα από τα οποία αποτελούνταν από συναρπαστικές δοκιμασίες με στόχο το «στέμμα» του καλύτερου World Class Bartender Of The Year. Το πρώτο στάδιο διήρκησε δύο ημέρες και περιελάβανε τέσσερις απαιτητικές δοκιμασίες: τη δοκιμασία “Mex-Eco”, η οποία έχει βασιστεί στη παγκόσμια τάση των bartenders και των καταναλωτών να λειτουργούν πιο ευσυνείδητα προς το περιβάλλον και στην οποία κλήθηκαν να δημιουργήσουν το απόλυτο «green» cocktail, τη δοκιμασία “Signature” όπου έπρεπε οι υποψήφιοι να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το signature serve που αντιπροσωπεύει εκείνους και το bar τους, τη δοκιμασία “Cocktails at Home” που αποσκοπεί να φέρει το fine drinking σε κάθε σπίτι και τη δοκιμασία “Heat of the Moment”, μια δοκιμασία που συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, τα τοπικά προϊόντα και το ευρύ φάσμα των γαστρονομικών τεχνικών.

Ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies "τερμάτισε" 11ος

Ο Πάνος Κανατσούλης εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα και με το μοναδικό στυλ και την αναμφισβήτητη δημιουργικότητά του κατετάγη 11ος, μια ανάσα μόλις από την τελική δεκάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Στην εντυπωσιακή δοκιμασία της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, οι top 10 φιναλίστ από τη Δανία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία, το Μεξικό, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ αντίστοιχα, ανέβηκαν στο Lucha Libre ρινγκ για να δείξουν το ταλέντο τους και να κερδίσουν τη μάχη της ημέρας που περιλάμβανε τη δημιουργία έξι κλασικών cocktail βασισμένων σε 6 reserve spirits από το luxury portfolio της Diageo. Η «La Lucha De los 10» δοκιμασία ανέδειξε με τη σειρά της την τελική τετράδα του διαγωνισμού. Οι εκπρόσωποι από τη Δανία, τον Καναδά, την Τουρκία και την Αυστραλία ξεχώρισαν για την δημιουργικότητα τους και τις συγκλονιστικές εκτελέσεις των serves που δημιούργησαν για τους κριτές, κερδίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για το μεγάλο τελικό.

Οι 55 φιναλίστ

Στην τελική πρόκληση του διαγωνισμού, το «Final Challenge», οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επιδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από 3 ενότητες: ένα γραπτό τεστ, ένα blind tasting και ένα πρακτικό κομμάτι όπου θα έπρεπε να δημιουργήσουν τρία κλασικά cocktails, αξιοποιώντας πάντα το Reserve portfolio των εκλεκτών αποσταγμάτων της Diageo.

Την κορυφαία διάκριση στο χώρο κατέκτησε η Kaitlyn Stewart από τον Καναδά, η οποία στέφθηκε WORLD CLASS Bartender of the Year 2017. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως Diageo Reserve Brand Ambassador, να δημιουργήσει ξεχωριστά ποτά σε μακρινούς προορισμούς και διαγωνισμούς, ενώ θα βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων του κλάδου, αποτελώντας το ένατο μέλος του WORLD CLASS Hall of Fame.

Επόμενος σταθμός, το Βερολίνο, όπου το World Class θα γιορτάσει την 10η επέτειο του.

Εάν επιθυμείτε να εξερευνήσετε τον κόσμο του fine drinking, επισκεφθείτε το https://www.theworldclassclub.com/ ή την παγκόσμια Facebook κοινότητα του WORLD CLASS, όπου μπορείτε να βρείτε νέες συνταγές από τους φιναλίστ μας, how-to videos καθώς και τα τελευταία trends.