6 γευστικοί προορισμοί του πλανήτη για... καλοφαγάδες

6-geustikoi-proorismoi-tou-planiti-gia-kalofagades-geustikoi-proorismoi-tou-planiti-gia-kalofagades

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Όλοι μας έχουμε ονειρευτεί κάποια στιγμή στη ζωή μας να ταξιδέψουμε σε χώρες ξένες, μακρινές ή γειτονικές και να «βουτήξουμε» στα μυστικά και τη γοητεία της τοπικής τους γαστρονομίας. Παρακάτω παρουσιάζουμε 6 χώρες, στις οποίες η κουζίνα αποτελεί βασικό λόγο για να τις επισκεφθούμε σύντομα…

Γαλλία

Η Μαρία Αντουανέτα είπε «δώστε τους να φάνε παντεσπάνι» αποκαλύπτοντας παράλληλα, τον τόνο μιας πλούσιας και πολυτελούς γαστρονομικής κουλτούρας. Βέβαια, η Γαλλία διαθέτει πολύ περισσότερες λιχουδιές που μπορεί και πρέπει να δοκιμάσει κάποιος, πέρα από το «απλό» παντεσπάνι. Λαχταριστά σνακ με φρέσκο τυρί, φρεσκοψημένη μπαγκέτα με ό,τι βάλει ο νους σας για γέμιση στα σοκάκια της Quartier Latin, καλό κρασί, πολύχρωμα μακαρόν κι εξαιρετικό μιλφέιγ. Και το βλέμμα σας θα μένει πάντα στραμμένο στο Πύργο του Άιφελ. Σίγουρα θα σταματήσετε σε ένα λιλιπούτειο καφέ να δοκιμάσετε ένα μικρό καπουτσίνο και να γευτείτε την υπέρτατη γαλλική λεπτότητα δοκιμάζοντας σαλιγκάρια.

Ιταλία

Τίποτα δεν μπορεί να ταυτιστεί περισσότερο με την Ιταλία από μια ζεστή pizza από τον δρόμο, παγωμένο gelato ή ένα πιάτο γεμάτο με spaghetti. Δοκιμάζοντας μερικές από τις εξαιρετικές ιταλικές γεύσεις θα αισθανθείτε πραγματικοί Ιταλοί, ακριβώς με τον τρόπο που θα νιώσετε μονομάχοι μέσα στο Κολοσσαίο ή ρομαντικοί ρίχνοντας ένα νόμισμα στη Fontana di Trevi.

Γερμανία

Μπορεί να στραμπουλήξετε τη γλώσσα σας για να παραγγείλετε το πιάτο που σας έκανε εντύπωση από τον κατάλογο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει σίγουρα. Δοκιμάστε σε ένα γεύμα σας όλα τα φαγητά που οι Γερμανοί προτιμούν περισσότερο: κρέας, κρέας και… κρέας! Μπορεί να είναι λουκάνικο, κότσι ή οτιδήποτε άλλο. Στη συνέχεια, αφήστε την αγαπημένη γερμανική μπίρα να δροσίσει το στόμα σας και απολαύστε το…

Ισπανία

H κουλτούρα των tapas είναι ευρέως διαδεδομένη σε αυτή τη χώρα. Μικρές μερίδες με υπέροχα πιάτα, ζεστά και κρύα, συνιστούν ένα πλήρες γεύμα και αυτό είναι ο κανόνας. Δοκιμάστε εξαιρετικά ισπανικά πιάτα όπως gazpacho (κρύα ντοματόσουπα), chorizo (ισπανικό λουκάνικο) και paella φτιαγμένη με πολύ φρέσκα υλικά. Η εξαιρετικά δυνατή αλιευτική δύναμη της χώρας, θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε πολλούς διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος των αγαπημένων σας θαλασσινών.

Περού

Μην αφήσετε τα τρία απλά αλλά βασικά υλικά της περουβιανής κουζίνας (καλαμπόκι, ρύζι, πατάτες) να σας ξεγελάσουν σχετικά με τον πλούτο της τοπικής γαστρονομίας. Η επιρροή των μεταναστών από την Ισπανία, την Κίνα, τη Δυτική Αφρική και την Ιαπωνία, σε συνδυασμό με τις τοπικές πρακτικές μαγειρέματος δημιουργούν εξαιρετικούς συνδυασμούς των απλών αυτών γεύσεων. Ποικιλία μπαχαρικών, τοπικά φρούτα και φρέσκα ψάρια συμπληρώνουν τον γευστικό πίνακα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε κατά την επίσκεψή σας στην Νοτιοαμερικανική αυτή χώρα.

Μεξικό

Όταν οι μεξικανικές αλυσίδες και τα αντίστοιχα εστιατόρια δεν θα καλύπτουν πια τις ανάγκες σας για μεξικανική κουζίνα, δοκιμάστε το αυθεντικό μεξικανικό φαγητό από την πηγή του. Σπιτική tortilla, ποικιλία από φρέσκα βότανα και μπαχαρικά, προσθέτουν μοναδική γεύση και άρωμα στη σάλτσα mole, στο carne asada (ψητό κρέας) και στις enchiladas (γεμιστές τορτίγιες).