Athens Coffee Festival: η μεγάλη γιορτή του καφέ που θα «κλείσει» τον Σεπτέμβρη

kafes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου θα τελειώσει με αναζωογονητικές δόσεις καφέ στην Τεχνόπολη, όπου για 3 ημέρες το Athens Coffee Festival θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας.

Για 2η χρονιά, το Athens Coffee Festival θα γεμίζει την Τεχνόπολη με… καφεΐνη, στο πλαίσιο μιας μεγάλης γιορτής για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες του κλάδου, τους home barista, αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για ένα νέο θεσµό µε γαστρονοµικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και εµπορικό περιεχόµενο, στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και αµερικανικών φεστιβάλ. Φέτος, το Athens Coffee Festival αλλάζει ημερομηνία διεξαγωγής και φιλοσοφία προκειμένου να ενισχύσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον φεστιβαλικό χαρακτήρα του. Για να καλύψει ακόµη πιο αποτελεσµατικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων καφεστίασης το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται εφεξής στο τέλος Σεπτεµβρίου κάθε χρόνου.

Stella Gioulou

Στόχος του Athens Coffee Festival είναι η όσο το δυνατόν µεγαλύτερη προσέλκυση όλων των επαγγελµατιών του κλάδου, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και επιλεγµένων σηµαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Παράλληλα, το φεστιβάλ θα συνεχίσει να απευθύνεται στο δυναµικό κοινό των καταναλωτών που είναι λάτρεις του καφέ και ενδιαφέρονται για τις νέες τάσεις και εξελίξεις που διαµορφώνονται στο χώρο.

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της φεστιβαλικής ατµόσφαιρας και την επιµήκυνση του χρόνου παραµονής των επισκεπτών, η οργανώτρια εταιρεία δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να αναπτύξουν στους υπαίθριους χώρους της Τεχνόπολης ειδικά διαµορφωµένα καθιστικά, όπου θα µπορούν να σερβίρουν τον καφέ και τα ροφήµατά τους.

Stella Gioulou

Φέτος, η γενική είσοδος θα είναι μόλις 4 ευρώ ανά ημέρα -όσο η μέση τιμή ενός cappuccino- έτσι ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το φεστιβάλ όλοι οι καταναλωτές που δεν έχουν ακόμη μυηθεί στα μυστικά του καφέ.

Κατά τις τρεις ημέρες της λειτουργίας του, το Athens Coffee Festival θα πλαισιώνεται από σεμινάρια, επιδείξεις, ζωντανές μουσικές συναυλίες και dj parties! Από Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting, μέχρι ζωντανές επιδείξεις, γευστικές δοκιμές, προβολές κ.ο.κ., όλα θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ η παρακολούθηση τόσο των σεμιναρίων όσο και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ!

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece και οργανώνεται από τη FORUM AE.

Info
Athens Coffee Show
30/9-2/10
Τεχνόπολη