7Cactus: το νέο στέκι για ελληνικό street food

7cactus
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Με σήμα το ελληνικό φραγκόσυκο, το 7Cactus άνοιξε στο Κουκάκι και έχει βαλθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα κλασικά street food που έχουμε συνηθίσει ως τώρα, προσφέροντάς μας την ελληνική άποψη του φαγητού στο χέρι με την υπογραφή του food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη (Cool Artisan).

Αυτή την εποχή θέλουμε ακόμη αυλές και κήπους, ενώ αναζητάμε συνεχώς ελληνικές γεύσεις που μας «μυρίζουν» καλοκαίρι. Το 7Cactus συνδυάζει και τα δύο, στον κήπο του στο Κουκάκι, σε έναν νέο χώρο, με μοντέρνα αισθητική. Από τις 8 το πρωί σερβίρει καφέ, φρέσκους χυμούς, πρωινά και έως τις 6 το απόγευμα μπορείτε να δοκιμάσετε γεύσεις εμπνευσμένες από την Ελλάδα σε μοντέρνα εκτέλεση.

Οι επιλογές του 7CACTUS είναι πολλές, μοσχομυριστές και εκλεκτές. Θα βρείτε καθημερινά τάρτες με ποικιλία λαχανικών, αλλά και σάντουιτς με πολλά, διαφορετικά είδη από ψωμί όπως Καμπαγιού λευκή με χούμους, λουκάνικο πράσου σε ροδέλες, λιαστή τομάτα και φέτα, kαμπαγιού μαύρη με ουρά μοσχαρίσια, μαύρες ελιές, βασιλικό και πινακοτύρι, ψωμί από καλαμπόκι με καραμελωμένο κρεμμύδι, προσιούτο Ευρυτανίας, γραβιέρα Νάξου και τοματίνια, μικρασιάτικο κουλούρι με κρέμα τυριών, αυγό τηγανητό και καπνιστό μπούτι, αλλά και veggie πρόταση με ψωμί από καλαμπόκι με ταλαγάνι, μαρμελάδα τομάτας και φύλλα βασιλικού.

Το μανιάτικο πρωινό

Στην περίπτωση που έχετε κάτι ιδιαίτερο στο μυαλό σας, μπορείτε να επιλέξετε εσείς τα αλλαντικά και τυριά που θέλετε, τις χειροποίητες βιολογικές μαρμελάδες, τις σάλτσες και τα λαχανικά για να δημιουργήσετε τη δική σας αγαπημένη γεύση.

Στον πανέμορφο κήπο του θα βρείτε, επίσης, τοματοσαλάτα από πολύχρωμα τοματίνια, κρεμμυδάκι και αγγουράκι πάνω σε αλμυρό κέικ από σπανάκι και πράσο με λουκάνικο πράσου Τρικάλων, πατατοσαλάτα με σύγκλινο, φραγκόσυκο, λιαστή τομάτα και μυρωδικά, ζυμαρικά με καβουρμά, λαδοτύρι Μυτιλήνης, λαχανικά και αυγό ποσέ, σουτζουκάκια ρεβιθιού γεμιστά με μους φέτας με σάλτσα από ψητά τοματίνια, μουσακά με ψητές πατάτες, μοσχαρίσια ουρά, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και κρέμα από καπνιστό Μετσοβόνε, κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο με μαϊντανοσαλάτα Σύρου.

Και για τους λάτρεις τις πίτσας… υπάρχει η ελληνική εναλλακτική της: λαδένια Κιμώλου με αιγαιοπελαγίτικη αύρα!

Οι αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου

Οι πιο… πρωινοί τύποι, μπορούν να απολαύσουν μανιάτικο πρωινό με λαλαγγίδες, μέλι, φέτα, γραβιέρα, μικρή σαλάτα με μαρμελάδα σύκου σε ψωμί, αλμυρές τηγανίτες από πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανητό αυγό και μέλι από ρείκι, μια πειραγμένη φρουτάλια, καγιανά σε melted cheese sandwich, φυσικά τραβηχτές πίτες Μάνης με τυράκια και μέλι, αλλά και γιαούρτι με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Κάθε επίσκεψη κλείνει γλυκά με παστέλι σε ποτήρι, αλλά και το signature γλυκό του 7Cactus, έναν συνδυασμό από μους χαλβά, σοκολάτας και γιαουρτιού.

Τώρα μένει να αποφασίσουμε αν θα το επισκεφτούμε για πρωινό, για διάλειμμα από τη δουλειά ή για ένα σύντομο καφεδάκι με τη συνοδεία μιας λιχουδιάς…

Info
7Cactus
Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι
Δευτέρα έως Σάββατο, 8 π.μ. με 6 μ.μ.
213 0452865