Φρέσκες προτάσεις για νόστιμες εξόδους στην Αθήνα

crust
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Από καφέ και φαγητό, μέχρι κοκτέιλ και γλυκό, ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε τις πιο φρέσκες εισόδους στην πόλη μας, που θα τέρψουν τον ουρανίσκο με κάθε τρόπο.

Για πίτσα στο Crust
Άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι στου Ψυρρή και ψήνει παραδοσιακή, νεοϋορκέζικη πίτσα σε ξυλόφουρνο, σε 12 γευστικούς συνδυασμούς, που μπορούμε να πάρουμε και στο χέρι. Ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιούνται, θα βρείτε εκτός από το κλασικό πεπερόνι και το κασέρι, επιλογές με κιμά, κόκκινα φασόλια, χοιρομέρι, ρόκα κ.ο.κ. Κι αν θέλετε να παραμείνετε εντός εγκαταστάσεων, στον κάτω χώρο σας περιμένουν βραδιές live, για να νιώσετε πλήρεις. Info: Πρωτογένους 13, Ψυρρή, 210 3257179.

Για καφέ και κοκτέιλ στο Anglais
Με εσάνς καλοκαιρινή και τροπικά κοκτέιλ, το Anglais στο Μοναστηράκι την κάνει… ταράτσα με θέα την Ακρόπολη και τα χαρακτηριστικά διακοσμητικά φωτάκια που του δίνουν άλλη χάρη. Με art deco φιλοσοφία, σε ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, στο Anglais θα πιείτε το ποτό σας, δίνοντας έμφαση στα φρουτώδη κοκτέιλ που κλέβουν την παράσταση, ενώ θα απολαύσετε και τον καφέ σας, όπως επίσης και μεσογειακές γεύσεις, από θαλασσινά, μέχρι μακαρονάδες και πίτσες, αλλά και καλό κρασί σε μια all-day εμπειρία. Info: Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, 2155601192.

Για θαλασσινά στο Sea Spice
Για όσους δεν μπορούν να αφήσουν εύκολα το άρωμα καλοκαιριού πίσω τους, το Sea Spice μπορεί να αποτελέσει νέο στέκι για φαγητό στη Γλυφάδα. Η αίσθηση θάλασσας, με μια πιο κοσμοπολίτικη χροιά, γίνεται έντονα αισθητή στο εσωτερικό του, όπως και στο σέρβις του, ενώ μπορείτε να το επισκεφτείτε για θαλασσινές γεύσεις, από χαβανέζικο poke, μέχρι ζυμαρικά με γέμισης γαρίδας, όλα προσεγμένα και ιδιαίτερα με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα και τιμές περίπου στα 35 ευρώ το άτομο. Info: Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489.

Για fast food στο Chicken Stories
Όσοι αγαπούν το κοτόπουλο και το θέλουν… γρήγορα στο πιάτο τους, πρέπει να βάλουν μπρος για Αγία Παρασκευή. Εκεί βρίσκεται πλέον το Chicken Stories, ένα fast food άλλου τύπου που ξεκίνησε από τη Ρόδο και χρησιμοποιεί φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο σε διάφορες παραλλαγές. Εκεί μπορείτε να το απολαύσετε σε μπέγκερ, σε σαλάτα, ως τραγανιστό φιλέτο κι όλα με προσεγμένη πρώτη ύλη που δίνει άλλο νόημα στο fast food. Info: Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Πλατεία Αγ. Παρασκευής, 210 6016090.

Για τσίπουρο και ψαρομεζέδες στον Ζήση
Οι μερακλήδες το θέλουν το τσίπουρό τους και το κέντρο της Αθήνας τους καλεί στην οδό Αθηναΐδος, για να απολαύσουν «ψαράκι στο χωνάκι» και να το ρίξουν στο τσιπουράκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Βολιώτικα αποστάγματα, οικογενειακή παράδοση, ψάρι, θαλασσινά και όστρακα σε χωνάκι στο χέρι, όλα μαζί συνδυάζουν το παραδοσιακό και τη νέα τάση του streed food, διατηρώντας το άρωμα τσίπουρου. Info: Αθηναΐδος 3, Αθήνα, 2103211152.

Για γλυκό και καφέ στο Slim Bites
Το Slim Bites είναι μια αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με γλυκά από αυτά που δεν σου αφήνουν τύψεις μόλις τα απολαύσεις καθώς προσφέρει γεύσεις υψηλής ζαχαροπλαστικής με λίγες θερμίδες, με τη χρήση στέβιας. Τα γλυκά του εμπνέονται από τη γαλλική ζαχαροπλαστική, είναι χειροποίητα, ολιγοθερμιδικά, χωρίς την χρήση έτοιμων μιγμάτων και συντηρητικών και πλέον, το νέο κατάστημα της αλυσίδας στο Κολωνάκι δίνει άλλη μια επιλογή στους ανθρώπους του κέντρου που έχουν… λιγούρες, αλλά ταυτόχρονα προσέχουν τη διατροφή τους. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας, με γλυκό ή αλμυρό συνοδευτικό και να χαλαρώσετε σε μια διαφορετική πρόταση του κέντρου. Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, 213 0446544.