Φωτογραφική βόλτα στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νεμέας
Γεμίστε το ποτήρι σας κρασί και πάμε να γνωρίσουμε φωτογραφικά τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας στην οποία παράγονται τα ονομαστά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.).
Φωτογραφίες: Alexandros Michailidis / www.sooc.gr
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOCΗ Νεμέα είναι χτισμένη πάνω σε λόφο για αυτό είναι μια ημιορεινή πόλη. Η σύνθεση του εδάφους είναι τέλεια για την καλλιέργεια σταφυλιού.
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOCΗ πιο γνωστή ποικιλία που παράγεται στην περιοχή είναι το Αγιωργίτικο που αποτελεί βάση για τη δημιουργία πολλών άλλων κρασιών της περιοχής.
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOCΤα οινοποιεία της Νεμέας είναι πολλά, ανοιχτά και επισκέψιμα σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο παρασκευής των κρασιών τους.
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOC / Alexandros MichailidisEδώ και 35 χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας, που ασχολείται με τη διαφύλαξη της ποιότητας του τοπικού κρασιού, καθώς και με την προώθηση και διαφήμιση των ντόπιων κρασιών.
Alexandros Michailidis / SOOC
Alexandros Michailidis / SOOCΗ Αγιωργίτικη ποικιλία και γενικότερα η παραγωγή σταφυλιών και οίνου στην περιοχή έχουν καταγραφεί στην ιστορία από το 2000 π.Χ.







