Το Red Door αλλάζει ταυτότητα και μας καλεί στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ

Η κόκκινη πόρτα της Τσακάλωφ ανοίγει και πάλι αυτό το μήνα για να υποδεχθεί τη νέα σεζόν στην καρδιά της Αθήνας με πολλά και νέα ενδιαφέροντα πράγματα.

Το Red Door μονοπώλησε την περσινή χρονιά το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού με τις γαστρονομικές του προτάσεις και φέτος δεν σκοπεύει να κάτσει «ήσυχο». Μεταμορφώνεται σε έναν all day χώρο ιδανικό για αποδράσεις στην καρδιά της πρωτεύουσας κάθε στιγμή της ημέρας και μας επιφυλάσσει πολλά.

Η κόκκινη πόρτα στον αριθμό 6 του πεζόδρομου της Τσακάλωφ φέτος θα ανοίγει από νωρίς το πρωί προσφέροντας εξαιρετικές ποικιλίες καφέ, όπως Bourbon, Muondo Novo και Catuai από τη φάρμα Monte Alegre που βρίσκεται στην περιοχή Minas Gerais της Βραζιλίας. Καφές προέλευσης στα πρότυπα του Speciality Coffee θα σερβίρεται από τις 10 το πρωί στα τραπεζάκια της Τσακάλωφ δίνοντας νέα πνοή στα πρωινά του Κολωνακίου.

Τα ηνία της κουζίνας αναλαμβάνει ο σεφ Τάκε που θα μας μυήσει στην ιαπωνική γαστρονομική κουλτούρα μέσα από τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποιεί, αλλά και τα πιάτα που εμπνέεται από την παράδοση της Ιαπωνίας σε fusion εκδοχές. Ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ έχει επιλέξει ξεχωριστές γεύσεις για το φετινό μενού. Το yakiniku, που πέρυσι σύστησε στο αθηναϊκό κοινό το Red Door, θα πρωταγωνιστήσει και φέτος, ωστόσο οι γαστρονομικές προτάσεις εμπλουτίζονται με επιλογές σούσι, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι all time classic συνταγές του Τάκε, όπως Spicy crab tartar με yuzu truffle, Prawn tempura και Salmon teriyaki on shrimp tempura.

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του εσωτερικού του εστιατορίου το ξύλο κυριαρχεί με τα υπόσκαφα τραπέζια-grill να τραβούν το βλέμμα, όπως και η βαριά μπάρα με τους κρυφούς φωτισμούς. Εκεί φέτος τον πρώτο λόγο έχουν τα cocktails που φέρουν την υπογραφή των μετρ του είδους Νίκου Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση. Με τον τίτλο Arigato Gosaimas, δηλαδή «στην υγειά μας», η cocktail list περιλαμβάνει 14 signature δημιουργίες με σαφείς επιρροές από την Ιαπωνία και την Ασία γενικότερα, αλλά και από την Ελλάδα. Χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, τις Cocktails & Tea, Fusion Cocktails και Highballs, το καθένα διαθέτει ξεχωριστό χαρακτήρα. Δοκιμάστε το Harmony από τα Cocktails & Tea που περιέχουν σπάνιες ποικιλίες τσαγιού, τα Miso Soup και Ginza Colada από τα Fusion Cocktails που είναι επηρεασμένα από κλασικές συνταγές, αλλά και το Punch of the Month από τα Highballs που εμπνέονται από την ιαπωνική κουλτούρα.

Οι εκπλήξεις όμως για το Red Door δεν σταματούν εδώ, αφού ο σεφ Τάκε ετοιμάζεται να προσφέρει και τα πιο γευστικά μεσημεριανά γεύματα της πόλης! Ο σεφ ήδη επεξεργάζεται το μενού που το Red Door θα ξεκινήσει να σερβίρει τους επόμενους μήνες, δημιουργώντας την ιδανική επιλογή για ένα lunch break στην καρδιά της Αθήνας.

Αυτή η κόκκινη πόρτα, λοιπόν, φαίνεται πως φέτος θα μας οδηγήσει σε μια all-day γευστική περιπέτεια και είμαστε έτοιμοι να την ανοίξουμε.

Info
Red Door
Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι Aθήνα, 210 3647712, ωράριο: Δευτ.-Κυρ. 10:00-03:00 (κουζίνα: έως τη 01.00).

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ