Πέντε στέκια στην Αθήνα για να απολαύσετε ζυμαρικά

thasoukanomakaronia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, ξεχνάμε τη δίαιτα και βγαίνουμε στα καλύτερα της Αθήνας για να απολαύσουμε ονειρεμένες μακαρονάδες σαν να μην υπάρχει αύριο.

Θα σου κάνω μακαρόνια, Ακρόπολη
Tο «Θα σου κάνω μακαρόνια» δεν αστειεύεται και εννοεί αυτό που δηλώνει ο τίτλος του: τα μακαρόνια είναι η σπεσιαλιτέ του. Στο μενού του θα βρείτε πλήθος από είδη σάλτσας για να διαλέξετε, από mac&cheese, που είναι και στην πιο οικονομική τιμή (3,40 ευρώ), μέχρι μακαρόνια με γαρίδες και σολομό για τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα, όπως και σαλάτες με ζυμαρικά. Κι όλα αυτά στη μικρή και γραφική γειτονιά κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας, με ευγενικό προσωπικό και βιτρίνα με ζυμαρικά για να σας ανοίξει η όρεξη, αλλά και με δυνατότητα delivery στη γύρω περιοχή. Info: Λεμπέση 1, Ακρόπολη, 210 9222033.

Facce Strane, κέντρο
Δεν ξέρουμε αν θα δείτε «περίεργες φάτσες» στα τραπέζια του, όπως δηλώνει ο τίτλος του, αλλά σίγουρα θα απολαύσετε γνήσια ιταλική κουζίνα, με την πίτσα και τα ζυμαρικά να ξεχωρίζουν, σε ένα value for money στέκι. Δοκιμάστε σπαγγέτι με φρέσκο σολομό, φινόκιο, βότκα και πεπεροντσίνο, carbonara italianissima χωρίς κρέμα και λοιπά περιττά, πένες με scamorza και coppa και πολλές άλλες γεύσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε λίγο αέρα Ιταλίας. Info: Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου, Αθήνα, 210 7254500.

Το καλωσόρισμα του Αντώνη, Νέα Κηφισιά
Μπορεί η μακαρονάδα να παραπέμπει στην ιταλική κουζίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και η μακαρονάδα αλά ελληνικά πάει πίσω. Αν τα γούστα σας ή η όρεξή σας πάει πιο πολύ προς κατσικομακαρονάδα ή μακαρονάδα με κόκορα κοκκινιστό τότε ανεβείτε στη Νέα Κηφισιά κι αφήστε τον ιδιοκτήτη και σεφ Αντώνη Ρούσσο να σας καλωσορίσει με τις (ελληνικές) γεύσεις του και το χοντρό μακαρόνι που έχει πολλούς και εκλεκτούς λάτρεις εκεί έξω. Κι αν πετύχετε καλό καιρό, η αυλή με τις μουριές είναι ό,τι καλύτερο. Info: Γεωργίου Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, 210 8017869.

Trattoria RubiRoso, Ν. Ερυθραία
Τα καλοκαίρια βρίσκεται στον Ωρωπό και το φθινόπωρο ανοίγει και πάλι στη Νέα Ερυθραία, σερβίροντας ιταλική κουζίνα από την… πηγή, με «μαέστρο» τον Massimo Naglieri. Στον μικρό, αλλά ατμοσφαιρικό του χώρο μπορείτε να απολαύσετε πιάτα αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, με τα ζυμαρικά να «κερδίζουν» τους μακαρονάδες εκεί έξω με τις επιλογές του. Σπαγγέτι, πένες, ταλιατέλες, νιόκι, με φρέσκα υλικά και περιποιημένες σάλτσες σε κλασικούς και μη συνδυασμούς, όλα θα τα βρείτε στον κατάλογό του σε γενναίες μερίδες. Διαβάστε την εμπειρία μας στο RubiRoso εδώ. Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 159, Νέα Ερυθραία, 211 2157043.

The Pasta Shop, Μοναστηράκι
Για πιο street καταστάσεις, το Pasta Shop στο κέντρο της Αθήνας σερβίρει ζυμαρικά για κάθε γούστο, από κλασικές πένες ναπολιτάνα και καρμπονάρα με φρέσκες ταλιατέλες, μέχρι… αλά Μανιάτα με σύγκλινο Μάνης και φρέσκα ραβιόλι μας με τη γέμιση που σας αρέσει. Επιλέξτε ανάμεσα σε 8 διαφορετικά χειροποίητα και ολόφρεσκα ζυμαρικά και μετά προσθέστε μία από τις 8 διαφορετικές σάλτσες, που φτιάχνονται στο μαγαζί. Καλή όρεξη! Info: Καλαμιώτου 9Α, Μοναστηράκι, 2111822222.