Στο GB Roof Garden Bar σερβίρουν κοκτέιλ σε μπουκάλι αρώματος

gb-roof-garden-botanical-cocktail
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Απολαύστε αρώματα και γεύσεις που ταξιδεύουν στην ελληνική ύπαιθρο, με τη θέα του GB Roof Garden Bar και τα Reserve Brands της Diageo.

Αν ανεβείτε μέχρι το Roof Garden Bar του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, σας περιμένει μια ιδιαίτερη έκπληξη: κοκτέιλ με αρώματα που ταιριάζουν με τις διαθέσεις σας, που σας ταξιδεύουν, χαλαρώνουν και αναζωογονούν, ανασύροντας αναμνήσεις από μια βόλτα στην ελληνική ύπαιθρο.

Η αρχική πηγή έμπνευσης ήταν μια ανακάλυψη που έγινε λίγο έξω από την Λεμεσό, στην αρχαία πόλη Αμαθούντα στην Κύπρο. Εκεί, σε ένα αρχαίο εργαστήριο παραγωγής αρωμάτων, περίπου 4000 ετών, βρέθηκαν σκεύη αρωμάτων τα οποία περιείχαν βότανα που μετατρέπονταν σε απόσταγμα για την παραγωγή αρωμάτων και φαρμάκων. Έτσι δημιουργήθηκε το Royal Botanic Cocktails, το οποίο ενσαρκώθηκε από την Μεγάλη Βρεταννία, σε συνεργασία με τα Reserve Brands της Diageo.

Η ομάδα του GΒ Roof Garden Bar παρουσίασε τα ευφάνταστα αυτά κοκτέιλ σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, όπου οι εκλεκτοί καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την μοναδική ευκαιρία να τα δοκιμάσουν, συνδυασμένα με βότανα που καλλιεργούνται στον κήπο του ξενοδοχείου με μοναδικά αποστάγματα. Έτσι, το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey, το τζιν Tanqueray No Ten, η βότκα Ketel One, η τεκίλα Don Julio Añejo, η βότκα Ciroc και το blended Irish ουίσκι Roe&Co συναντούν τη ρίγανη, τον βασιλικό, τη λεβάντα, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το χαμομήλι. Μια συνάντηση που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας συλλογής υπέροχων αρωμάτων.

Εκτός από τα αρώματα, όμως, κάτι ακόμη μοναδικό σε αυτά τα κοκτέιλ είναι ότι φτάνουν σε μπουκάλι αρώματος πριν σερβιριστούν στο δικό τους ξεχωριστό ποτήρι, ολοκληρώνοντας την εμπειρία ενός perfect serve, κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.

Η συλλογή των cocktails περιλαμβάνει:

  • Το Rob Roy Odyssey, με βάση το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey και φρέσκια ρίγανη, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.
  • Το Basil Dream, με βάση το τζιν Tanqueray No Ten, όπου κυριαρχεί ο βασιλιάς των αρωματικών βοτάνων, ο βασιλικός, που αναζωογονεί σώμα και πνεύμα.
  • Το Purple Rain, με την αγαπημένη βότκα των bartenders Ketel One και λεβάντα που απομακρύνει την ένταση και το άγχος.
  • Τη Sage Margarita, με βάση την premium τεκίλα Don Julio Añejo, στην οποία το φασκόμηλο βγάζει ένα ιδιαίτερο άρωμα και μας αναζωογονεί και τονώνει.
  • Το Elixir, με βότκα Ciroc και θυμάρι – γνωστό για την ευεξία που προσδίδει. Σύμφωνα με το μύθο δημιουργήθηκε από τα δάκρυα της Ωραίας Ελένης.
  • Και το St. Patrick’s, όπου το blended ουίσκι Roe & Co δένει μοναδικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του χαμομηλιού.

Να σημειώσουμε ότι η Μεγάλη Βρεταννία και τα Reserve Brands έλαβαν σημαντική διάκριση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό των brand ambassadors για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού Zacapa Old Fashioned cocktail. Ο Παναγιώτης Αγγελίδης και το ξενοδοχείο κατέκτησαν την πρώτη θέση.